Comunitatea uCoz » Informaţii generale » Anunţuri » Banner-ul publicitar uCoz se schimbă! (înlocuirea acestuia cu unul de tip leader-board (728x90 px))
Banner-ul publicitar uCoz se schimbă!
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 1 | 4:02 PM


Salutare tuturor!

După cum știți, uCoz oferă servicii gratuite complete care, pe lângă super CMS-ul cu 22 de module, FTP, domeniu, spațiu, mai includ și găzduirea unui website, blog sau a oricărui proiect online.

Pentru a putea oferi cele mai bune servicii gratuite, noi afișam un mic banner publicitar în partea superioară a site-urilor, care să ne ajute la susținerea costurilor de găzduire și întreținere.

Astfel, din luna Martie, banner-ul existent în partea superioară se va transforma într-unul de tip leaderboard (728x90 px) și va fi afișat, la fel, pe toate website-urile gratuite. Banner-ul se va integra cu design-ul website-urilor voastre în mod normal, păstrând ușurința în navigare și aspectul vizual.

Dacă doriți ca acest mic banner să fie eliminat, puteți ca si până acum, să vă achiziționați un pachet plătit, începând cu cel “Baza” de la 5.99$ . O listă completă cu pachetele de servicii poate fi vazută aici: http://www.ucoz.ro/pricing/ iar mai jos, găsiți mai multe informații despre modalitățile de plată cele mai populare:

1. Card bancar (debit, credit), pentru achiziția unui pachet - http://forum.ucoz.ro/forum/25-623-1 (probabil cea mai bună variantă, mai ales că majoritatea cardurilor au comision 0 la plățile online)

2. SMS - reîncărcați contul, după care activați un pachet - http://forum.ucoz.ro/forum/25-624-1

3. Dacă sunteți din Republica Moldova, vă recomandăm și Webmoney Transfer sau ROBOXchange

Vă mulțumim și vă dorim:




Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 46 | 3:02 PM
yce, Mulțumesc din nou pentru sugestii și pentru fidelitate. Vom analiza toate ideile propuse.

CosminSpaceMusic, trebuie să re-precizez faptul ca banner-ul de înainte (1000x22 px) nu afișa reclame plătite, doar mesaje uCoz. Implicit, acesta NU a adus vreodată venituri uCoz, în aproape 5 ani, de când s-a înregistrat primul utilizator uCoz din România. Dacă ți-au scăzut vizitele, poți să achiziționezi un pachet Basic, care e doar 3$/luna (10 lei). Iar, dacă investești această sumă pe 1 an de zile, primești și un domeniu ".org", ".com" cadou, printre altele!

Urs, schimbarea este întotdeauna întâmpinată cu rezistență de oricine, în orice situație. Putem folosi exemplul Facebook-ului în acest caz. Cum am spus și mai sus, uCoz nu a avut venituri din acel banner afișat până vineri și nici de la marea majoritate a utilizatorilor. În România, la nivel de advertising sunt folosite, cu preponderență de advertiseri două tipuri de bannere: 728x90 si 300x250. Ce putem face pe termen scurt, este să îl schimbăm pe primul cu al doilea, fapt ce se va și produce săptămâna viitoare. Pe termen mediu și lung, vom reanaliza introducerea barei inițiale, dar asta în momentul în care vom avea suficient awareness în România, astfel încât advertiserii să accepte realizarea de bannere personalizate, special concepute pentru noi. Până atunci, vom utiliza bannerele populare din piață de advertising, dar și cele mai acceptate de utilizatorii noștri, adică voi. În acest caz, observăm cu toții, înclinația mai mare spre 300x250 decât 728x90.

defaultNick, într-adevăr un punct interesant de vedere, dacă ai multe site-uri. Ne gândim cum am putea acorda o serie de discount-uri la achiziția mai multor pachete de tip Basic, de exemplu.

styiks, du-te în Facebook la Account Settings=> Security => Secure browsing - vezi să fie Disabled (Dezactivată). Apoi, reintră aici: http://forum.ucoz.com/forum/3-14065-1

Din nou, tuturor. Dacă într-adevăr vă apreciați munca depusă de-a lungul timpului în dezvoltarea unui site, oare 3$/lună, este un impediment în continuarea acesteia, mai ales că mulți dintre voi ați obținut venituri din website-uri?

Per ansamblu, credem că, toată muncă depusă de voi, până acum valorează mai mult de 10 lei pe lună, iar acesta nu trebuie să fie un obstacol în continuarea proiectelor începute.

Mulțumim din nou, tuturor pentru sugestii și înțelegere. Facem și vom tot posibilul să vă fie utilizarea platformei cât mai plăcută.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 47 | 5:15 PM
Quote (Raver)
Urs, schimbarea este întotdeauna întâmpinată cu rezistență de oricine, în orice situație.


Te referi la propunerea mea sau la deciziile companiei ?

Quote (Raver)
suficient awareness în România


Suficient "awareness" in Romania nu aveti cum sa aveti atata timp cat majoritatea traficului, "awareness-ului" vine de pe situri gratuite cu bannere de 300x250 peste designul sau continutul sitului.

Cine va intra pe un astfel de site nu stiu cat de mult isi va dori sa isi faca la randul lui un astfel de site.

Diferenta este ca reclama laterala coboara odata cu situl (in cazul meu anuleaza complet partea dreapta a sitului) pe cand reclama de sus ramane sus.

Quote (Raver)
Ce putem face pe termen scurt, este să îl schimbăm pe primul cu al doilea, fapt ce se va și produce săptămâna viitoare.


Adica sa mariti reclama de la 65 520 pixeli ( 728 x 90 ) care ramane undeva sus fix, la o reclama de 75 000 pixeli (300x250) care se misca in paralel peste site si anuleaza continutul sitului.

Quote (Raver)
Până atunci, vom utiliza bannerele populare din piață de advertising, dar și cele mai acceptate de utilizatorii noștri, adică voi. În acest caz, observăm cu toții, înclinația mai mare spre 300x250 decât 728x90.


defaultNick, urs, au votat impotriva 300x250.

toshiba, CosminSpaceMusic, Bpx au votat initial pentru o schimbare.

toshiba si CosminSpaceMusic se razgandesc, toshiba cerand script si cosminspacemusic aceptand parerea lui toshiba.

Nu exista o sustinere reala pentru 300x250 care este cu mult mai dezavantajos decat reclama actuala fixa de 728 x 90.

Nu aveti nevoie de "Advertiseri" care va servesc automat reclame pe formate predefinite si care va platesc foarte putin.
Adevaratii castigatori sunt "advertiserii" care castiga bani pe munca si siturile altora, cand uCoz putea atat de simplu sa isi faca singur munca de absorbit reclame.
Material modificat de Urs - Duminică, 11/03/2012, 5:18 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 48 | 6:08 PM
Quote (Urs)
Quote (Raver)
Urs, schimbarea este întotdeauna întâmpinată cu rezistență de oricine, în orice situație.


Mă refer aici la oameni în general, și la utilizatorii uCoz, în particular. Pot să spun că același lucru s-a întâmplat în Rusia, dar până la urmă toată lumea a înțeles situația și, fie au investit în site-urile lor achiziționând pachete Basic, fie au acceptat reclamele. Formatul cel mai popular utilizat acolo este acesta, care se vede în partea dreaptă: http://screencast.com/t/vsXGIPLbK

Dat fiind situația prezentă inițiem un poll, timp de 72 de ore, în cadrul căruia vă invităm să vă exprimați opinia asupra formatului banner-ului pe care îl preferați.

Quote (Urs)
Nu aveti nevoie de "Advertiseri" care va servesc automat reclame pe formate predefinite si care va platesc foarte putin.
Adevaratii castigatori sunt "advertiserii" care castiga bani pe munca si siturile altora, cand uCoz putea atat de simplu sa isi faca singur munca de absorbit reclame.


Ok. Dacă ai un business, ce preferi - să câștigi nimic, sau să căștigi ceva? uCoz este o companie care se finanțează datorită utilizatorilor. Iar, dimensiunea afișată a reclamelor se va modifica pentru a vă putea ajuta și pe voi și pe noi dar, reclama va rămâne pe site-urile Gratuite, acest lucru este evident.

De acord - spune-mi, te rog, ce propunere concretă ai, în acest sens, care să aducă advertiseri imediat. (Maxim o lună) Dacă te referi la a vinde reclamă separat, acesta e un proces care durează, mai ales la noi.

Te asigur că uCoz a avut rabdare să aștepte utilizatorii din România, pentru a investi în site-urile lor, în ultimii 5 ani, dar acest lucru s-a produs în mod izolat și inconstant. Trebuie să înțelegem că este o lege simplă care funcționează în orice context, în lume. Primești ceea ce oferi.

1. Vrei un serviciu puternic complet gratuit ? - accepți reclama.
2. Vrei un serviciu puternic fără reclamă? - investești, în acest caz o sumă modică de doar 3$/lună (10 lei).

Referitor la ideea, conform căreia vizitatorii care văd reclame pe site nu vor vrea să-și facă site-uri gratuite, țin să te contrazic. În spațiul vorbitor de limbă rusă noile site-urile noi înfloresc pe zi ce trece, iar 90% dintre ele au bannere (atât noi, cât și vechi). Te asigur că același lucru se va întâmpla și deja se întâmplă, în România.

Cu acestea fiind spuse, vă invit să răspundeți la Poll (Sondaj), referitor la dimensiunea preferată a banner-ului. Mulțumim!

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
CosminSpaceMusic
Postări: 263
Reputație: 19
Mesaj # 49 | 6:21 PM
Raver dar pana la urma ce banner ramane ?

Adăugat (11/03/2012, 4:21 PM)
---------------------------------------------
eu zic ca cel mai bine e sa ne faci un script unde sa punem noi unde vrei bannerul si bannerul sa fie de marime 200x200 este cel mai bine zic eu:)

Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 50 | 7:06 PM
CosminSpaceMusic, încă discutăm, de aceea, te rugăm, răspunde la această întrebare aici: http://forum.ucoz.ro/forum/2-936-1

Mulțumesc!

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
toshiba
Postări: 28
Reputație: 0
Mesaj # 51 | 7:10 PM
Raver, nu teai prins inca ? e romania ! nu suntem imvatati sa platim vrem totul moca si bun !! wink de ce crezi ca suntem impotriva asa de mult?
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 52 | 7:17 PM
toshiba, trebuie să ne schimbăm puțintel, mentalitatea. Avem peste 5 ani de U.E și ar trebui să fim mai maturi din punct de vedere al diferențelor dintre Gratis și Plătit. E o lege simplă - cere și ți se va da / dai, primești. Pun pariu că site-urile voastre vor avea și mai mult trafic și vă vor aduce mai multe venituri dacă aveți activat, cel puțin un Pachet Bază. 2 beri cât valorează pachetul asta, vi se va părea puțin, trust me.
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
CosminSpaceMusic
Postări: 263
Reputație: 19
Mesaj # 53 | 9:07 PM
Raver am si eu un site blocat de ucoz ma poti ajuta sa il deblochez biggrin www.musicnet.do.am Astept Raspuns!!Multumesc
Material modificat de CosminSpaceMusic - Duminică, 11/03/2012, 9:37 PM
pkfreerunningbrosteni
Postări: 4
Reputație: 0
Mesaj # 54 | 10:10 PM
Va rog frumos sa ma scuzati ca postez unde nu trebuie dar site-ul meu http://brostenipkf.ucoz.ro/ nu merge si am nevoie de ajutor rapid
Xpress
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 55 | 10:37 PM
Sa fiu sincer, Raver, banner-ul acela de reclama e destul de deranjant:

http://xpresstuning.ucoz.com

Nu se potriveste deloc.

Dar nu am ce sa comentez din moment ce mi-ati oferit o platforma gratis pe care sa-mi fac site-ul.

O afacere trebuie sa aiba si un venit, trebuie sa fim rezonabili din punctul acesta de vedere. Nu ma deranjeaza sa cumpar un pachet de baza pentru 3$ pe luna. Cu toate ca suma aceea se aduna intr-un an, e o suma mica - e in jur de 10 lei pe luna, ce naiba.

Ce sper eu e ca Ucoz sa fie deasupra linii de plutire. Am muncit mult la site(si continui sa muncesc la el), si ar fi un cosmar sa aflu peste un an ca servicile Ucoz se vor inchide in Romania in urmatoarele X luni, sau ceva de genul asta.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 56 | 11:17 PM
Xpress, mulțumim pentru înțelegere și cuvintele frumoase. uCoz România are marele avantaj că stă în spatele uCoz Rusia, care domină complet piața vorbitoare de limbă rusă, fiind peste Wordpress sau Blogger acolo, ca idee.
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
CosminSpaceMusic
Postări: 263
Reputație: 19
Mesaj # 57 | 0:21 AM
raver pana la urma ce banner ramane?
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 58 | 0:39 AM
CosminSpaceMusic, din cate stiu se discuta.
Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 59 | 1:15 AM
Raver,

O clarificare daca se poate :

De ce Ads-urile Google nu sunt suportate în sistemul vostru, pentru site-urile din România ?
Ce anume nu functioneaza ?

Quote (Raver)
De acord - spune-mi, te rog, ce propunere concretă ai, în acest sens, care să aducă advertiseri imediat. (Maxim o lună) Dacă te referi la a vinde reclamă separat, acesta e un proces care durează, mai ales la noi.


O varianta (o sa caut si alte solutii) :

1. Pe situl http://www.ucoz.ro/ pune un link undeva sus, bolduit, sa fie vizibil cu textul de genul : "Publicitate uCoz" sau "Retea Reclame" sau "Retea Publicitate uCoz" sau "Reclame uCoz" un nume sugestiv.

Linkul respectiv da la o pagina care :

- prezinta metoda prin care: deschizi un cont -> faci o campanie de reclama pe toate siturile uCoz vazute din Romania.
- oferiti reclama format 200 x 22.
- oferiti pret pentru mia de afisari 0.5 euro si pret pentru reclama per click 0.05 euro/click (astea sunt preturi competitive)
- dai niste exemple de astfel de reclame 200 x 22 cate 5 pe pagina. (fac eu niste modele de exemplu, eventual sa dau niste linkuri la editoare pe net unde cei care vor sa faca reclama sa poata confectiona singuri astfel de bannere rapid)
- spui ca toate siturile vizitate pe uCoz din Romania vor vedea reclamele.

Fiind la inceput pui o adresa de mail oficiala si le ceri celor interesati sa furnizeze o reclama pe dimesiunea 200 x 22 PNG ( poate sa fie si animata ? - .gif .apng) si le dai contul bancar uCoz unde platesc. (si alte metode de plata)

-----

Acuma folosind modelul meu cu doua butoane X si R , apasand pe R se ajunge tot la pagina unde spui cum functioneaza reclama platita pe siturile uCoz.



Daca nu ai cum sa monitorizezi inca mia de afisari si reclama per click vinde doar reclama cu timp fix.

Exemplu 1 zi = atata euro, 2 zile = atata euro, 5 zile, 7 zile, 15 zile 30 zile.

Daca primesti mai mult de 5 cereri de la oameni interesati de asa ceva o sa ai bara plina si vei avea nevoie de un script ma gandesc care la fiecare aparitie pe o pagina sa le afiseze prin rotatie sau statistic sa le dea o sansa sa apara.

Daca ai 100 reclame fiecare sa aiba 1% sansa sa apara si primele 5 extrase sa fie pe site etc. Sau pur si simplu sa apara astfel incat toate sa fie vizualizate in proportii egale.

Daca nici asta nu e posibil te poti multumi pentru inceput cu 5 reclame fixe care tot iti vor aduce mai mult decat ce exista acuma.

Poti spune ca e primitiv fara sistemele automate gata de utilizare DAR este eficient.

Spune-mi acum ce se poate face in momentul asta cu echipa de la uCoz.
Material modificat de Urs - Luni, 12/03/2012, 1:35 AM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 60 | 2:50 PM
Urs, merci încă o dată. Tocmai ai creionat un nou business model, respectiv acela al unei agenții digitale care gestionează spații pe website-uri. Ceea ce ai propus tu e un sistem de vânzare care cere resurse și timp, tocmai pentru că, în România uCoz nu este atât de cunoscut pe cât pare în rândul advertiserilor, de aceea este nevoie să lucrezi prin:

1. Rețele de advertising (gen Bursa de reclamă, E-target, etc) care strâng advertiseri mici și medii.
2. Agenții digitale care vând reclame în locul tău și care au un portofoliu stabilit de clienți mari și o vechime în piață.

Noi avem nevoie de rulaj constant și anume:

1. Fie advertiseri mici și mulți - No.1 de sus - cel mai accesibil
2. Fie mari și puțini - No.2 de sus - cel mai greu accesibil pentru că: vor super-targetare, super-calitate, super super totul.

Ideea ta este interesantă, dar cere mult timp. În plus, modelul pe care îl aplicam funcționează cu succes în câteva piețe. Au apărut ceva discuții atunci când a fost introdus dar, toată lumea a înțeles sistemul și a mers mai departe. Vreau să reamintesc faptul că lucrăm la un script prin intermediul căruia să permitem utilizatorilor să-și aleagă tipurile preferate de bannere dintre acestea: http://forum.ucoz.ro/forum/2-936-1

Adsense nu funcționează cu noi, atât pot să-ți spun. Dacă funcționa era deja activat.

Dacă ai experiență și relații în vânzarea de reclamă în România, unor advertiseri mari, pe volume, aștept impresii din piață. Eu îți spun din experiență, cum funcționează lucrurile.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Comunitatea uCoz » Informaţii generale » Anunţuri » Banner-ul publicitar uCoz se schimbă! (înlocuirea acestuia cu unul de tip leader-board (728x90 px))
Căutare: