Comunitatea uCoz Configurări ale sistemului uCoz Configurarea design-ului Adaptare template free la ucoz |
Adaptare template free la ucoz |
Buna seara,
Intentionez sa-mi fac un magazin online pentru vanzarea de bijuterii pe platforma Ucoz si am cateva nelamuriri. 1. Am inceput sa adaptez template-ul asta ( http://www.templatemo.com/preview/templatemo_341_web_store ) si ma intereseaza daca la activarea magazinului pe ucoz o sa pot folosi templateul descarcat ca atare sau magazinul de pe ucoz o sa aiba un buton separat, nu prea am inteles aici cum va fi. Asta ca sa stiu daca se merita sa adaptez templateul pentru ce intentionez sa fac cu el, fiind un e-commerce. Sper ca m-am facut inteles 2. Dupa cum am zis am inceput adaptarea si in momentul de fata site-ul arata asa : http://costinionut.ucoz.com/ . Vreau sa stiu ce fac cu "stilul foii CSS", adica stilul css este de la un template standard de pe ucoz ; inlocuiesc codul din stilul foii cu ce gasesc in fisierul CSS al templateului descarcat (am 4 fisiere : ddsmoothmenu, lightbox, styles, templatemo_style. ) ? Si daca da cum sa fac cu ele, le copiez pe rand sau cum ? Deocamdata atat pentru ca vreau sa merg relativ pas cu pas. Va rog frumos sa ma ajutati, multumesc ! |
wbs, posti folosi ce template vrei tu,toata treaba este sa fie adaptat corect
fisierele css le incerci in manager de fisiere si mai apoi creezi cale spre ele de exemplu: Cod <link rel="stylesheet" href="/css/ddsmoothmenu.css"> Cod <link rel="stylesheet" href="/css/lightbox.css"> si asa mai departe /css/ddsmoothmenu.css o ilocuiesti cu adresa fisierului tau css adresele css trebuie adaugate intre <head> si </head> Sper ca te-am lamurit destul de bine |
wbs, există un topic creat de Muştaniu http://forum.ucoz.ro/forum/4-1408-1 în care este explicat cum adaptăm un template în uCoz . uCoz oferă foarte multe opţiuni pe care însă mulţi nu le ştiu, de acea dacă mai ai alte nelămuriri poţi să întrebi liniştit pe formum.
|
Eu de acolo am facut cativa pasi, de la topicul creat de Mustaniu dar sunt novice in chestiile astea si e mai greu.. na ca prima data.
Referitor la CSS, stiu cum se creeaza calea, eu intrebam de "stilul foii CSS" care exista la "personalizati designul" ; eu am treaba cu chestia aia sau tot site-ul sa zic asa il fac in "costructorul de sablon". Asta nu am inteles aici Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri iar zilele astea sigur revin pentru ca am niste nelamuriri pe care trebuie sa le rezolv. Apropo daca se poate acorda ajutor si in alt mod decat aici, eu primesc oferta : id mess wbs.company |
Multumesc Musatinu pentru template, totusi prefer sa-l adaptez pe asta pe care il am.
Astept raspuns la nelamurirea cu "stilul foii CSS" si vreau sa mai stiu inca un lucru. Cand am descarcat template-ul am primit asa cum zice si Musatinu in topicul creat pentru adaptare, mai multe pagini HTML; Cu paginile astea in afara de index (pe care o adaptez in constructor) ce trebuie sa fac ? Le creez sectiuni globale si copiez continutul acolo sau cum se procedeaza? Multumesc ! |
Multumesc pentru trimitere.
Am citit de acolo si nu inteleg pe deplin pentru ca nu este explicat totul pe limbajul tuturor adica a incepatorilor. Te rog raspunde-mi la intrebarile mele pentru ca sunt din neintelegerile de aici : http://forum.ucoz.ro/forum/4-1408-1 Mai repet odata. 1. Am vreo treaba cu "stilul foii CSS" de pe platforma ucoz cand adaptez un template sau totul se reduce la constructorul de sablon dupa ce am pus "indexul" ? Pentru ca exista un stilul foii CSS de la un template standard de pe Ucoz la care eu nu stiu ce sa-i fac; sa-l modific, sa pun fisierele din CSS-ul templateului descarcat.. 2. Cand am descarcat template-ul am primit mai multe fisiere html (about, checkuot, contact, faqs, productdetail, products, shoppingcart si index cu care am inteles ce trebuie sa fac) . Cum fac cu celelalte, le incarc pe platforma sau unde le pun ? In topicul pentru adaptarea unui template se specifica despre aceste fisiere html exact la inceput dar apoi nu mai gasesc nimic despre asta. E foarte bun tutorialul dar e incomplet tocmai ca sunt detaliile astea care incurca, parerea mea. Va rog frumos sa ma ajutati cu ceva concret adica cu raspunsuri la intrebarile mele. Topicul despre adaptare l-am citit de vreo 10 ori si am facut pas cu pas.. dar ma incurc pentru ca nu stiu cum se face cu CSS si fisierele alea ... Exemplu ar fi ce a iesit pana acum : http://costinionut.ucoz.com/ Multumesc, sper ca nu insist prea mult, mizez pe intelegerea dumneavoastra ! |
wbs, tu ai:
Cod <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/ddsmoothmenu.css" /> <script type="text/javascript" src="js/jquery.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/ddsmoothmenu.js"> /*********************************************** * Smooth Navigational Menu- (coffee) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com) * This notice MUST stay intact for legal use * Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code ***********************************************/ </script> <script type="text/javascript"> ddsmoothmenu.init({ mainmenuid: "templatemo_menu", //menu DIV id orientation: 'h', //Horizontal or vertical menu: Set to "h" or "v" classname: 'ddsmoothmenu', //class added to menu's outer DIV //customtheme: ["#1c5a80", "#18374a"], contentsource: "markup" //"markup" or ["container_id", "path_to_menu_file"] }) </script> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/styles.css" /> <script language="javascript" type="text/javascript" src="scripts/mootools-1.2.1-core.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript" src="scripts/mootools-1.2-more.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript" src="scripts/slideitmoo-1.1.js"></script> De exemplu, la costinionut.ucoz.com/scripts/slideitmoo-1.1.js apare eroarea 404, pentru că nu ai fișierele încărcate prin Managerul de fișiere (File Manager). Trebuie să le încarci acolo și totul va funcționa la parametri normali. Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
Am incarcat totul si am reusit pana la urma sa-l fac sa arate asa cum trebuie.
Acum am observat ca daca incarc produsele alea care vin ca exemplu cu template-ul, acestea se duc in cos si mai departe se poate finaliza comanda. Asta inseamna ca nu mai am nevoie sa cumpar modulul pentru magazin de pe ucoz, pot folosi template-ul direct ? Practic trebuie pe mai departe sa modific toate datele care ma intereseaza din fisierele html (about, checkuot, contact, etc.) si site-ul ar trebui sa functioneze ca un e-commerce ? Multumesc frumos ! |
wbs, poți face ceva de genul acesta (foarte de bază) doar că nu ai la dispoziție instrumentele uCoz pentru administrarea unui Magazin online disponibile în cadrul modulului, cum ar fi:
- Număr nelimitat de produse spre vânzare și crearea de nenumărate categorii - Sistem avansat de gestiune a stocurilor - Posibilitatea de import sau export a listelor de prețuri - Pot fi vândute atât produse fizice cât și servicii sau produse digitale (e-books, fișiere, programe) - Sistem de afiliere prin care poți oferi posibilitatea altor utilizatori să-ți vândă produsele - Optimizare SEO - Sistem integrat de reduceri, oferte speciale, etc. Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
Ok am inteles. Cos de cumparaturi am vazut ca este acolo, daca cumperi cum ar veni 2 produse se duc in cos si calculeaza si suma. Oricum ideea este sa folosesc modulul eshop, dar cand o sa-l activez cum o sa apara pe site, ca un simplu buton MAGAZIN sau o sa-mi apara produsele direct, ca aici nu-s lamurit.
|
wbs, ai mai multe variante, în funcție de obiective. De exemplu, daca vrei site de prezentare și Magazin Online inclus, butonul va apărea ca Magazin Online.
Dacă întregul website va fi un Magazin Online, îl poți modifica să arate după cum dorești, mai ales dacă știi ceva HTML/CSS. Uite câteva exemple de magazin online din sistem: www.lucarsenia.com, www.librariademiurg.com, www.fantasyhandmade.com, www.cat-e.ucoz.ro, etc. Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
Pai va fi un Magazin Online, sper sa reusesc sa-l modific.
Am o mica problema si nu-i gasesc rezolvarea. Am inlocuit imaginile si tot ce trebuia inlocuit si acum cand intru pe site aici : http://costinionut.ucoz.com/ imi apare partea de sus incompleta la meniu si mai jos un pic la imagini; daca apoi dau click pe products sau about site-ul apare asa cum trebuie sa fie: http://costinionut.ucoz.com/Template/products.html De ce se intampla asta pentru ca am inlocuit si la css si la index tot ce era de inlocuit.. |
| |||