• Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • »
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Chestiuni generale » Cum adaug domeniu propriu pe uCoz (Tutorial - Pasi adaugare domeniu propriu)
Cum adaug domeniu propriu pe uCoz
Vlad
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 1 | 1:46 PM
De cele mai multe ori cand alegi o platforma gratuita pentru a realiza o pagina web, indiferent ca este site de prezentare, blog, forum sau magazin online, incepi cu un domeniu gratuit oferit de obicei de platforma aleasa: site.wordpress.com, blog.blogpost.com, sitegratuit.ucoz.net etc. E simplu si la indemana.
In primele etape, familiarizarea cu platforma si ce ofera, designul, posturile, articolele, promovarea, ocupa tot timpul. Vine insa si momentul in care site-ul sau blog-ul parca a crescut destul de mult incat sa primeasca un domeniu propriu, sau vrei sa-i schimbi numele si ai ocazia sa il si treci pe un domeniu propriu. Indiferent de motiv, se ajunge aici. Cum procedezi ?

1. Alegi varianta dorita

Asa cum am incercat sa oferim solutii simple pentru toate problemele si situatiile care pot sa apara in crearea si administrarea unei pagini web, ne-am gandit si la asta. Am pus in Panoul de control o optiune numita Atasarea domeniului care face ca atasarea unui alt domeniu decat cel primit gratuit sa poata fi facuta foarte usor. Pentru ca chiar si aici pot asa apara situatii diferite, poti sa alegi intre doua variante: sa transferi domeniul catre serverele DNS uCoz sau sa atasezi doar domeniul fara a face si transferul pe serverele uCoz.

2. Atasezi domeniul
Daca alegi prima varianta, incepe prin a introduce numele domeniului pe care vrei sa-l atasezi in casuta de langa butonul Ataseaza domeniu. Sistemul te tine apoi in asteptare 5 minute. Dupa atasarea domeniului primesti doua nume de servere DNS : ns1.ucoz.net si ns2.ucoz.net pe care trebuie sa le introduci in Panoul de control al domeniului atasat. Si asteptati ca modificarile sa-si faca efectul. Poate dura pana la 48 de ore.

In cel de-al doilea caz tot ce trebuie sa faci este sa introduci in Panoul de control al domeniului adresa IP a serverului uCoz pe care este gazduit site-ul. Il gasesti usor in textul de sub titlul metodei numarul doi. Dureaza cam 6 ore ca modificarea sa-si faca efectul. Apoi introduci in casuta de sub titlul metodei doi numele domeniului si dai Ataseaza domeniu. Si gata, cam in jumatate de ora site-ul tau apare pe domeniul nou.
Indiferent de modalitatea de atasare pe care o alegi, e simplu.
Royal_2011_girl_Carmek
Postări: 30
Reputație: 2
Mesaj # 2 | 11:27 PM
Si pot pune domeniul .com ? sau e cu plata ? Eu vreau sa fie www.radiopatrikfm.com pot face asa gratis ?
www.radiopatrikfm.ucoz.ro
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 3 | 0:38 AM
Royal_2011_girl_Carmek, poți să primești domeniul gratis și să-l atașezi website-ului tău tot gratuit. Pentru asta trebuie să instalezi aplicația I love uCoz și să strângi 100 de like-uri. Detalii complete aici.
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DacianMoon
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 4 | 10:10 PM
Buna, am atasat astazi domeniul propriu site-ului. Se deschide la adresa noua insa nu imi mai merg butoanele din magazin . Sigur trebuie sa fac niste modificari dar nu stiu unde.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 5 | 3:28 PM
DacianMoon, situația apărută la website-ul respectiv este în curs de investigare. Verifică te rog, din nou după orele 18.00 și spune-ne dacă se menține problemuța semnalată.
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DacianMoon
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 6 | 3:32 PM
multumesc smile
am verificat acum. inca face acelasi lucru.
Material modificat de DacianMoon - Luni, 03/06/2013, 8:05 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 7 | 6:53 PM
DacianMoon, au fost făcute anumite modifică greșite în JavaScript din: Panoul de Control -> Design -> Administrarea design-ului (șabloane) -> Magazin online -> Coșul de cumpărături.

Pe viitor, recomandarea e să faci o Copie de Rezervă la Șabloane, pentru a preveni astfel de situații. Momentan, situația a fost remediată. Te rugăm să verifici după care să ne dai verdictul. Merci!

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DacianMoon
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 8 | 7:39 PM
da, acum merge. multumesc.
blackd
Postări: 1
Reputație: 0
Mesaj # 9 | 10:43 AM
Buna ziua. Am facut cont gratuit pe site si am incercat sa atasez un domeniu pe care il aveam .com . Imi spune ca este atasat dar nu deschide nimic la pagina respectiva. Ce pot face?
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 10 | 11:27 AM
blackd, te rog să specifici și adresa site-ului la care ai atașat domeniul .com.
Good things come to those who wait!
nicabogdan0
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 11 | 8:09 PM
Stie cineva unde gasesc domenii gratis?
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 12 | 8:28 PM
nicabogdan0, nicaieri
siluetebuzau
Postări: 2
Reputație: 0
Mesaj # 13 | 1:04 PM
Buna ziua!
Am site gazduit de o alta firma, insa vreau sa renunt la aceasta firma.
Am domeniu .ro cumparat.
Am creat pe ucoz alt site, totul ok.
Am atasat domeniul .ro, intai in ROTLD, apoi am folosit metoda 2 de pe Ucoz.
Zice ca s-a finalizat atasarea si ca in 15 minute site-ul va fi accesibil prin noul nume, insa dupa o ora, cand ma duc pe site-ul meu .ro, ucoz ma duce tot la site-ul vechi.... mi-e teama ca am lucrat degeaba la site....
Oare ce se intampla?
Multumesc!
Material modificat de siluetebuzau - Vineri, 17/02/2017, 1:06 PM
mih
Postări: 2
Reputație: 0
Mesaj # 14 | 2:54 PM
steul meu este piratat , http://abrst.pro/rndr/Detoxic_toxic_RO/?esub=-4A25sMQIrFQL2GgSKUCKeAAJ3mgEAAroaAl84Agc2AgYBAQAEKjtL9gA&subacc=ron&subacc2=57d98485fc61c2e91c3d5af8&subacc3=windows&subacc4=all_romania_tonic&rid=-4AAAAAAACd5oAAAAAAAAEMoqSUgA.
acesta e linkul malios .
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 15 | 3:57 PM
siluetebuzau, lasă, te rog, și adresa website-ului pentru a putea verifica.
mih, te rog reverifica site-ul și anunță-mă dacă apar din nou probleme.

Good things come to those who wait!
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Chestiuni generale » Cum adaug domeniu propriu pe uCoz (Tutorial - Pasi adaugare domeniu propriu)
  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • »
Căutare: