Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Configurarea design-ului » Cum folosim Constructorul |
Cum folosim Constructorul |
In acest tutorial va voi arata cum sa lucrati cu constructorul si facitatile sale.
Atentie!!! acest tutorial si insusi constructorul sunt valabile pentru site-urile cu template implicite uCoz sau template-urile externe facute si instalate corect. Constructorul se activeaza direct de pe site, si este exclusiv privilegiul adminului. In admin panel dati click pe Constructor » Activare constructor. Dupa activarea Constructorului tot in Admin panel » Constructor in sub meniu veti avea: Salvare modificari - E clar, salvati dupa ce ati modificat Adaugare sectiune + - Aici veti putea adauga block-uri noi in containerele laterale Dezactivare constructor - Dezactivati constructorul in caz ca nu aveti nevoie de el sau ati modificat ceva gresit. ![]() La activarea constructorului aveti posibilitatea de a modifica 3 elemente ale site-ului: 1) Antet (Partea superioară a site-ului - $GLOBAL_AHEADER$) 2) Footer-ul (Partea inferioară a site-ului - $GLOBAL_BFOOTER$) 3) Containerele laterale (Recipientul intai si doi - $GLOBAL_CLEFTER$ si $GLOBAL_DRIGHTER$ ) 1) Antet La editarea antetului vi se ofera doua metode: ![]() ![]() Eu va recomand cea de cod html, din experienta va spun ca e mai bun, si in plus, invatati mai bine html-ul. ![]() Tot la antet puteti edita acel logo usor (Site-ul meu). Dupa activarea constructorului dati click pe Site-ul meu, el va avea ca bg o culoare cenusie inchisa. Dupa ce modificati logo-ul salvati. De asemnea, in loc de scris puteti pune si o imagine, dar aceasta doar in forma html a antetului se poate schimba ![]() 2) Footer In ceea ce priveste partea inferioara, e identica a celei superioare: cum in partea superioara se modifica Site-ul meu la fel se modifica si in parte inferioara se modifica Copyright MyCorp © 3) Containerele laterale Containerele laterale va permit sa adaugati elemente necesare pentru site. La activarea constructoruui un container va arata cam asa: ![]() Va propun sa analizam fiecare buton: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() De asemenea, puteti schimba un block dintr-un container in altul: dati click dreapta pe antetul bloc-ului si il mutati dintr-un container in altul ( mentionez ca pentru a putea muta block-urile este necesar sa apasati constant pe click dreapta). ![]() Daca aspectul block-urilor dintr-un container difera de cele din celalalt container, la mutarea block-urilor, aspectul se schimba automat. Acum sa ne intoarcem la continutul block-urilor. Dupa ce apasati ![]() 1) Continut: Din punct de vedere al continutului, Ucoz va pune la dispozitie o gama larga de elemente necesare pentru un website: ![]() Widgets: 35 de widgeturi. Gadgets: 8398 de gadgeturi din diferite domeni. Video: Cu ajutorul acestei optiuni puteti adauga clipuri de pe youtube in block. La introducerea unui link direct de pe youtube, in contentul block-ului va fi inscris videoclipul ales. Audio: Aici veti gasi doua playere care sunt si primele doua widgeturi, foarte usor de folosit cu playlist. Informeri: Aici puteti alege informerele create in Panoul de control. Fiti atenti daca informerul are mai multe coloane sau e prea lat, acesta va deforma block-ul si intreg template-ul. RSS feed: Importator de feed extern care este setat in panoul de control. Ca si in cazul informerelor, daca are mai mult de o coloana va deforma block-ul si intreg template-ul. Site elements: Elementele site-ului
Blog & News:
Shop Elements:
Site menus: Meniul este gestionat din Panoul de control. Banners: Un banner poate fi adaugat in Panoul de control, la sectiunea "Rotator Banner". 2) HTML ![]() In aceasta sectiune este codul HTML al continutului. Spre exemplu: pentru widgeturi si audio - <?$WIDGET$('38','|0055E9|0|0|0|0')?> pentru gadgeturi - <iframe> pentru video - <scripts> iar pentru resturi teguri rezervate uCoz $SMENU_1$ $CATEGORIES$ $CHAT_BOX$ ... Pe langa continutul implicit oferit de uCoz, puteti adauga si informatii externe. Sa luam ca exemplu schimbul de bannere intre site-uri, in cazul dat puteti adauga cu usurinta hyperlink-uri 3) Acces ![]() Aici conditionati fiecare block, restrictionati vizualizarea block-ului pentru anumite grupe si indicati pentru care module vreti sa fie vazute block-urile |
CristinaStoica, Raspunsu aici http://forum.ucoz.ro/forum/5-3343-19831-16-1392977652
pe viitor riscati penalizare, ati incalcat urmatorul regulament: 1 Dublu post. Ati creat un topic si ati comentat la altu cu aceiasi intrebare. + ati comentat cu 2 comentarii consecutive identice. 2 Tema de discutie a acestui topic nu are nimic comun cu problema ta. 3 Nu folosi "pt" "k" "ffft" si limba engleza. |
cand man inregistrat am pus aiurea numele site-uli si in loc de perusi mia iesit perisi cum pot sal schimb
|
apachiteicatalin20, daca e vorba de perisi.ucoz.ro sau alt domeniu, atunci nu-l poti schimba, fa-ti alt site. Insa daca e vorba de titlu care este afisata in tab.
![]() Control Panel » Sittings » Common settings Atașamente:
0154208.png
(16.6 Kb)
|
cand vreau sa schimb imaginea din constructor imi apare ''eroare la incarcarea paginii''.Am tinut poza respectiva cateva zile si pur si simplu a disparut
|
cornel_39neb, presupunând că faci referire la imaginea din antetul de pe prima pagină, te rog să specifici și adresa website-ului pe care ai întâmpinat probleme. Dacă ai putea fi și ceva mai explicit cu descrierea ar fi perfect.
Good things come to those who wait!
|
| |||