Mesaj # 1 | 9:56 PM
Ați descărcat un șablon personalizat și nu știți ce să faceți în continuare? Haideți să aflăm dar, rețineți că, în orice caz, trebuie să aveți cunoștințe de bază în HTML și CSS.


А. Un șablon alcătuit din pagini HTML statice.

1. Trebuie să existe un folder cu imagini sau fișiere cu imagini separate; un fișier intitulat index.htm sau index.html. În plus, ar putea exista un fișier ori în format txt ori style.css.

2. Încărcați imaginile în cadrul site-ului – prin intermediul Managerului de Fișiere sau FTP. Este de preferat să creați un folder separat pentru imagini sau să încărcați întregul folder direct din arhivă – dacă există.

3. Accesați Constructor șablon (din CP -> Personalizează-ți designul). Copiați codul din cadrul index.html în zona de editare și adăugați $ucoz_codes$ în funcție de regulile specificate mai jos. Nu uitați să verificați și să salvați rezultatele. Copiați conținutul fișierului style direct în cadrul șablonului, înainte de tag-ul . Înainte de a face acest lucru, selectați în cadrul Setărilor standard design-ul, culorile care se potrivesc cel mai bine șablonului.

4. După ce scheletul este gata, ștergeți toate stilurile din cadrul acestuia și inserați-le în CSS. Adăugați-le imediat după secțiunea /* General Style */


B. Un șablon este ajustat pentru uCoz.

1. În primul rând descărcați șablonul.

2. Apoi verificați ce ați descărcat – dacă este un șablon general, atunci puteți să-l adăugați pe toate paginile, cu excepția forumului (asta în cazul în care în descrierea șablonului nu este specificat în mod expres că poate fi folosit și pentru forum).

3. Mergeți în Panoul de control al site-ului (http://nume_site.ucoz.ro/admin): Pagina principală » Personalizați design-ul » Constructor șablon.

4. Asigurați-vă ca arhiva descărcată conține: tmpl.txt (codul principal al șablonului), styles.css (stilurile CSS), și folderul 'img' (unde toate imaginile șablonului sunt stocate).

5. Deschideți tmpl.txt (de ex. prin intermediul notepad-ului), copiați textul integral (ctr+A, ctr+C), și inserați-l în cadrul Constructor șablon.

6. Apoi, mergeți la Personalizați design-ul » Stilul foii (CSS). Deschideți styles.css (de ex. prin intermediul notepad-ului), copiați textul integral (ctr+A, ctr+C), și inserați-l în cadrul ferestrei deschise din CP.

7. Încărcați toate imaginile din cadrul folderului 'img' prin intermediul Managerului de Fișiere sau prin intermediul FTP.

8. Asta e tot – bucurați-vă de noul design.

P.S. Dacă ați descărcat un șablon ce are folderul 'css' cu două fișiere, încărcați și acest folder prin intermediul Managerului de Fișiere.


C. Un șablon DLE.

1. Încărcați folderul 'CSS' și 'images' în cadrul folderului rădăcina (dleimages și altele nu sunt necesare).

2. Deschideți fișierul 'mailn.tpl' prin intermediul unui notepad.

3. Copiați conținutul și inserați-l în cadrul CP → Personalizați design-ul → Paginile site-ului, în locul codului standard. Nu uitați să adăugați codul $POWERED_BY$ .

4. Apoi mergeți în Personalizare design → Înlocuire rapidă.

4.1. Modificați {THEME} într-un câmp gol, de exemplu introduceți {THEME} în primul câmp și lăsați cel de-al doilea câmp gol.

5. Apoi pur și simplu adăugați codurile BB, operatorii, etc., de exemplu editați șablonul.

Sursa: forum.ucoz.com

Good things come to those who wait!