• Pagina 1 din 1
  • 1
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Magazine Online / E-shop » Matricea preţurilor (matricea sistemului pentru Marcaje şi Discount-uri)
Matricea preţurilor
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 1 | 8:34 PM
Există o matrice a preţurilor standard pe fiecare website uCoz. Binenţeles, modulul Magazin online ar trebui instalat pe website ca să o puteţi vizualiza. O puteţi găsi în Panoul de Control -> Magazin online -> Matricea preţurilor


1. “Redenumeşte”. Puteţi redenumi Matricea preţurilor standard cu ajutorul acestui buton. Daţi click pe el -> modificaţi numele -> apoi daţi click pe bifa verde pentru a salva modificările.
2. “Şterge”. Matricea preţurilor standard poate fi ştearsă dând click pe acest buton.
3. “De la”. Introduceţi aici preţul iniţial (cel mai mic).
4. “La”. Introduceţi aici preţul final (cel mai mare).
5. “Tip marcaj”. Selectaţi tipul marcajului pentru aria preţurilor indicate aici. Poate fi ori “Fix” ori “Procent din preţ”. Câmpul “Valoare” depinde de ce selectaţi aici. Dacă selectaţi tip marcaj “Fix”– valoarea marcajului va fi calculată în monedă. Dacă este “Procent din preţ” - în procente (procent din costul total al elementelor din coşul de cumpărături).
6. “Valoare”. Acesta este câmpul unde introduceţi marcajul (pentru livrare, de exemplu) ori în procent ori în monedă.
7. “Şterge linie”. Puteţi şterge liniile din matricea preţurilor standard dând click pe acest buton.
8. “Adaugă linie”. Puteţi, de asemenea, să adăugaţi linii în matricea preţurilor standard, dând click pe acest buton.
Nu uitaţi să daţi click pe “Salvează” din partea de jos, după efectuarea modificărilor din matricea preţurilor standard.

Aţi putea, de asemenea, adăuga propria matrice a preţurilor. Acest lucru poate fi făcut accesând Panoul de control -> Magazin online -> Matricea preţurilor -> Adaugă regulă -> daţi click pe bifa verde pentru a salva modificările. După ce aţi făcut acest lucru, veţi vedea acelaşi formular, prezentat mai sus.


Cu toate acestea, există o opţiune care diferă de matricea preţurilor creată de dvs şi cea standard. Cu ajutorul butonului (“Foloseşte regula de bază”) puteţi înlocui matricea preţurilor standard cu cea a dvs.


Matricea discount-urilor de preţ are aceleaşi câmpuri. Singura diferenţă este câmpul “Valoarea”. Acesta este câmpul în cadrul căruia menţionaţi discount-ul (ori în procent din sumă ori fixă în moneda curentă).

Notă! Pentru a putea continua cu setările de discount sau marcare, trebuie să fi stabiliţi deja Metodele de livrare.
Aşadar, să mergem în setările Metodelor de livrare, în cadrul Panoului de Control -> Magazin online -> Metode de plată, livrare, valute şi cursuri.


Bifaţi căsuţa “Foloseşte modulul calculării preţului livrării” şi selectaţi “Calculează după matrice” din meniul vertical.
Apoi daţi click pe [ Setările modulului ]. Selectaţi matricea creată de dvs din meniul vertical şi apoi daţi click pe “Salvează”.

Actualizare!


Procedura în cazul mai multor Metode de Livrare, la costuri fixe, indiferent de cantitatea produselor

Presupunem cazul a două metode de livrare: Poșta Română, la un cost de 8 RON și Curier Rapid la un cost de 19 RON, indiferent de cantitatea și valoarea produselor comandate.

Trebuie să accesaţi Panoul de Control al website-ului -> Magazin online -> Reduceri, oferte speciale, extras -> Matricea prețurilor. Aici creaţi o nouă regulă -> Adaugă regulă, de exemplu, Regula Poșta Română și adăugaţi următoarele informaţii:

Valoarea intervalului de la 0 la 99999999999 (numărul maxim de 9 cât permite căsuța respectivă)
Tipul marcajului: Fix
Valoarea: 8



Apoi mergeţi la Metode de livrare și din opțiunile existente şi stabiliţi-o pe aceasta pentru Poșta Română -> Folosește modulul calculării prețului livrării -> Bifează Cantitatea Comenzii -> Alege Regula Poșta Română

Aceiaşi paşi trebuie urmaţi pentru a crea o nouă regulă pentru Curier - de data aceasta, la valoare va fi specificată valoarea 19. Nu uitaţi să schimbaţi numele regulei în Curier şi să modificaţi câmpul specificat anterior.


Good things come to those who wait!
DacianMoon
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 2 | 6:46 PM
Buna ziua, problema mea este ca livrarea in magazinul meu poate fi facuta prin Posta Romana (si atunci trebuie sa se adauge 8 lei la pretul produselor) sau prin Curier (varianta in care s-ar adauga 19 lei), indiferent de numarul produselor sau valoarea lor. Cum pot face acest lucru?
Multumesc smile
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 3 | 12:49 PM
DacianMoon, trebuie să mergi în Panoul de Control -> Magazin online -> Reduceri, oferte speciale, extras -> Matricea prețurilor. Acolo creează o nouă regulă -> Adaugă regulă, de exemplu, Regula Poșta Română și stabilește detaliile astfel:

Valoarea intervalului de la 0 la 99999999999 (numărul maxim de 9 cât permite căsuța respectivă)
Tipul marcajului: Fix
Valoarea: 8

Apoi mergi la Metode de livrare și din opțiunile existente stabilește-o pe aceasta pentru Poșta Română -> Folosește modulul calculării prețului livrării -> Bifează Cantitatea Comenzii -> Alege Regula Poșta Română

Bineînțeles, trebuie să creezi o altă regulă pentru Curier, schimbând valoarea câmpului anterior din 8 în 19. În rest, este aceeași procedură doar că schimbi numele regulei în Curier și faci modificarea câmpului.

Mulțumesc pentru întrebare, vom actualiza și tutorialul de mai sus cu această ocazie, pentru a include și această informație deoesebit de utilă. Dă-ne te rugăm de știre dacă a funcționat!

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DacianMoon
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 4 | 1:09 PM
da, merge perfect. multumesc smile
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Magazine Online / E-shop » Matricea preţurilor (matricea sistemului pentru Marcaje şi Discount-uri)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: