Mesaj # 1 | 7:03 PM
Vă rugăm să vă familiarizaţi cu instrucţiunile înainte de a începe să lucraţi cu modulul Teste. Procesul de adăugare a acestuia este descris aici în detaliu.
“Adaugă test personalizat”

Partea 1. Adăugarea informaţiilor generale cu privire la test, setările acestuia.

Veţi vedea acest formular imediat după ce daţi click pe opţiunea “Adaugă test personalizat”. În cadrul acestuia sunt câmpuri ce vor face parte din cadrul setărilor generale a testului.

- Câmpul “Selectaţi categoria pentru acest test”. Dacă testul dvs va aparţine unei anumite categorii – selectaţi-o din cadrul listei. Dacă nu aţi selectat categoria – testul va fi adăugat dincolo de categorii şi va fi afişat pe pagina principală a modulului Teste, chiar sub lista categoriilor.

- Câmpul “Denumire test” este obligatoriu. Încercaţi să îi daţi o denumire care să sugereze conţinutul textului.

- Câmpul “Scurtă descriere” este pentru descrierea conţinutului testului şi metodele de testare, pentru a oferi instrucţiuni, etc. Câmpul nu este obligatoriu şi tag-urile HTML sunt permise.

- Câmpul “Tipul testului” este cel mai important în această etapă a adăugării testului. Interfaţa următorului pas în adăugarea testului depinde de răspunsul dvs oferit aici (ori “Răspuns cu o singură variantă” sau “Mai multe variante de răspuns”). Dacă doriţi să aveţi mai multe variante de răspuns la o singură întrebare – selectaţi “Mai multe variante de răspuns”. În caz contrar, selectaţi “Răspuns cu o singură variantă”.

- Câmpul “Ordinea de afişare a testului”. Puteţi administra sortarea testelor în cadrul categoriei sau în afara ei, prin intermediul acestui test.

- Câmpul “Opţiunile testului”:
– Opţiunea“Intrarea nu este disponibilă pentru vizualizare” va permite ca testele să devină inactive temporar. Această opţiune este activă la adăugarea testului, în mod standard, şi acest lucru nu poate fi modificat. Este creat astfel, pentru a avea posibilitatea să adăugaţi şi sa stabiliţi întregul test în mod corect şi abia apoi să îl publicaţi pe website. ATENŢIE – după ce aţi adăugat testul, asiguraţi-vă că acesta poate fi publicat – găsiţi modul de editare pentru acest test şi dezactivaţi opţiunea descrisă mai sus!
– Opţiunea“Afişează toate întrebările şi o întrebare curentă în timp ce se dă un test” permite utilizatorului care dă testul să vadă numărul total de întrebări, precum şi numărul întrebării curente.
– Opţiunea“Afişează întrebările în ordine aleatoare” activează un astfel de mod, în care întrebările sunt afişate într-o ordine aleatoare. Acest mod nu va permite ca utilizatorii să memoreze în ordine răspunsurile corecte, atunci când dau testul de mai multe ori.
– Opţiunea“Salvează rezultatele testului” permite înregistrarea rezultatelor pentru fiecare test.

- Câmpul “Testare repetată în”. Puteţi specifica numărul de zile care trebuie să treacă până când utilizatorul va putea da din nou testul. Dacă stabiliţi valoarea acestui câmp mai mare de 0 – utilizatorul va primi un mesaj prin care va fi informat asupra datei la care va fi posibilă repetarea testului.

- Câmpul “Grupuri, având acces la test” vă permite să aveţi setări avansate pentru permisiunile grupurilor. De exemplu, puteţi permite tuturor grupurilor să dea testul, dar să aveţi permisiuni stricte doar pentru acest test.

Partea 2.1. Adăugarea întrebărilor pentru test (pentru testul cu opţiunea “Răspuns cu o singură variantă”)

Aceasta este etapa principală pentru adăugarea testului. Adăugaţi o întrebare, prin completarea unui formular. Puteţi adăuga de la 1 până la 1000 de întrebări la test. Puteţi adăuga între 2 şi 100 variante de răspuns pentru fiecare întrebare. Toate câmpurile sunt obligatorii.
Dacă doriţi să adăugaţi mai multe întrebări după adăugarea celei curente, daţi click pe “Continuă”. Dacă această întrebare este ultima, daţi click pe “Finalizează adăugarea întrebărilor”.

- Câmpul “Introduceţi o întrebare” este obligatoriu. Lungimea maximă a unei întrebări este de 1000 caractere. Utilizarea tag-urile HTML este permisă. Textul întrebării curente ar trebui introdus aici.

- Câmpul “Variante de răspuns” este obligatoriu. Lungimea maximă a răspunsului este de 1000 caractere. Trebuie să introduceţi cel puţin două variante de răspuns. În cazul în care aveţi nevoie de mai mult de două, atunci le puteţi adăuga prin intermediul butonului “+ variantă”. Fiecare întrebare poate avea un număr diferit de variante de răspuns.

- “Puncte pentru acest răspuns”. Dvs stabiliţi valoarea fiecărui răspuns. De obicei se procedează în felul următor: răspunsul corect obţine 1 punct şi restul 0 puncte. În acest mod obţineţi, în final, numărul de puncte egal cu numărul de răspunsuri corecte.

Partea 2.2. Adăugarea întrebărilor la test (pentru testul cu opţiunea “Mai multe variante de răspuns”)


Adăugaţi întrebările la test cu opţiunea activă “Mai multe variante de răspuns” în acelaşi loc ca şi la testele obişnuite (descris mai sus). Singura diferenţă este câmpul “Numărul permis de răspunsuri”, care apare în formularul acesta.
Acestea sunt calculate automat, pe baza numărului de variante de răspuns de la întrebarea curentă. Dacă valorile “de la” şi “până la” sunt egale, de exemplu valoarea acestora este 2, atunci utilizatorul va trebui să aleagă două variante de răspuns pentru întrebare. În cazul în care valorile “de la” şi “până la” sunt, de exemplu 2 şi 3, înseamnă că utilizatorul va trebui să aleagă nu mai puţin de 2 răspunsuri şi nu mai mult de 3.

Partea 3. Adăugarea rezultatelor testului.

Acesta este pasul final pentru adăugarea testului. Rezultatele testelor sunt adăugate în această etapă şi sunt stabilite acţiunile pentru fiecare rezultat.
Deoarece pot fi mai multe rezultate la teste (în funcţie de scorul final), intervalul poate fi stabilit în acest moment. Variantele minime pentru rezultate sunt de 2. În caz că aveţi nevoie de mai multe rezultate – adăugaţi-le cu ajutorul butonului “+ rezultat”.
Sunt câmpuri obligatorii pentru fiecare rezultat. Descrieţi-le pe fiecare în parte în detaliu.

- Câmpul “Rezultate”. Rezultatele textuale ale testelor sunt adăugate aici. (Definiţia a ce reprezintă rezultatul numeric).

- Câmpurile “dacă rezultatul este de la …la” sunt câmpuri numerice. Valorile minime şi maxime a intervalului curent pentru rezultate, este specificate aici. Dacă punctele utilizatorului se încadrează în acest interval, textul din câmpul “Rezultate” va fi afişat pentru acest utilizator.

ATENŢIE! Majoritatea calculelor pentru intervalul rezultatelor este realizat automat!
Suma maximă şi minimă pentru puncte este calculată în funcţie de informaţia pe care aţi introdus-o. Acestea sunt atribuite informaţiei din cadrul câmpului “de la” a primului interval de rezultate şi a câmpului “până la” pentru ultimul interval de rezultate. Toate rezultatele introduse de dvs trebuie să se afle în intervalul de rezultate minime şi maxime. Se procedează astfel, pentru a reduce greşelile pe care utilizatorii pe pot face, la adăugarea testului

Atașamente: 0208160.jpg (91.0 Kb) · 8833146.jpg (89.7 Kb) · 4084488.jpg (51.5 Kb) · 6916490.jpg (5.9 Kb) · 6280427.jpg (84.8 Kb)

Good things come to those who wait!