• Pagina 1 din 1
  • 1
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Configurarea design-ului » Probleme la transferul domeniului uCoz pe un domeniu .RO (adresa server E-MAIL)
Probleme la transferul domeniului uCoz pe un domeniu .RO
bogdanvbg
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 1 | 1:27 AM
Am transferat un domeniu privat .RO pe un server UCOZ si doresc sa-mi sincronizez adresele de mesagerie. Stie cineva care este procedura? Trebuie modificat in setarile ucoz? Cumva la Transfer domeniu - Editati informatiile domeniului in modul simplificat/expert? Am citit un topic pe tema asta, care indica crearea unui cont GMail... insa nu se permite de pe domeniul ucoz utilizat. Astept reactii, am nevoie de mesagerie.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 2 | 1:02 PM
bogdanvbg, dacă dorești să folosești un domeniu ".ro" pe un website creat în uCoz, dar să-ți păstrezi serverul care gestionează mesageria, transferul domeniului se face doar prin metoda 3.
Referitor la gestionarea mesageriei, uCoz nu are momentan servere de e-mail, de aceea te sfătuim să utilizezi Gmail, în cazul în care ai transferat domeniul prin metoda 2.
Mai multe detalii, găsești și aici, pe forum-ul în engleză: http://forum.ucoz.com/forum/37-435-1 . Spune-ne, te rugăm, cum a funcționat.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
bogdanvbg
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 3 | 3:42 PM
Din pacate, nu pot urma indicatiile din pagina de forum recomandata de tine, motivul fiind relevat in textul de mai jos. Ca urmare, atunci cand accesez "Transfer domeniu - Editati informatiile domeniului in modul simplificat/expert", fereastra nu coincide cu cea din subiectul forumului recomandat, motiv pentru care nu stiu cum pot crea conturile pe Gmail. Astept un feedback.
Iata textul afisat:
Aveţi posibilitatea să configuraţi procesarea domeniului de e-mail şi de a vă crea căsuţe de e-mail cum ar fi denumire@DOMENIU.

Serviciul de procesare a e-mailului:
FORMAREEMAIL
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 4 | 1:17 AM
bogdanvbg, uită-te te rog, din nou pe acest link: http://forum.ucoz.ro/forum/5-880-1 (e cel în limba română). Informațiile legate de crearea căsuțelor de e-mail sunt în limba engleză.

Dacă ar fi să urmezi pas cu pas acest ghid, aceștia ar fi pașii:

1. Autentificati-va in Panoul de Control al website-ului dvs
2. Alegeti "Engleza"din partea dreapta sus a paginii, screenshot:
http://testing-website.ucoz.ro/ScreenShots/CPLanguage.png
3. Selectati "Settings" -> "Domain transfer (domeniul propriu)" din Admin-bar.
4. Apasati pe link-ul: "Edit domain records in SIMPLIFIED MODE"
5. Selectati "E-mail processing service: Google Mail (GMail)" si apasati butonul "Save". Toate inregistrarile DNS pentru procesarea adreselor de e-mail vor fi create pentru domeniul dvs.
6. Apasati pe link-ul "setup instruction" (langa optiunea "Google Mail") si urmati instructiunile afisate acolo.

Dacă încă nu funcționează postează te rog un screenshot cu eroarea pe care o primești, pentru a rezolva.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
bogdanvbg
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 5 | 9:25 PM
Ai aici URL-ul ferestrei indicate la punctul 4:
My WebPage
...in fereastra "Edit domanin records in SIMPLIFIED MODE" nu apare optiunea "E-mail processing service: Google Mail (GMail)"; intre timp am accesat Google Apps, unde am creat o adresa de e-mail "contact@cluj-contabilitate.ro" (numele domeniului personal, pe care am postat situl Ucoz), insa nu replica cu domeniul (am facut teste de completare a chestionarului de la pagina Tarife/Contact si nu primeste niciun e-mail pe adresa create pe Gmail).
Poate identifici o posibila pb si imi dai te rog o directie, macar pentru a face o noua analiza. Multumiri anticipate!

Adăugat (02/03/2012, 7:25 PM)
---------------------------------------------
OK... am reluat procesul, am facut selectia paginii pentru limba Engleza, unde era o interfata cu alte optiuni decat pentru versiunea in limba romana, am selectat ca urmare optiunea pentru conturile de email folosind serviciul GMail... deocamdata astept reactia Google pentru confirmarea setarilor... apoi am sa reiau finalizarea procedurii si iti scriu ce am reusit. Multumesc!

Material modificat de bogdanvbg - Vineri, 02/03/2012, 12:46 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 6 | 9:33 PM
bogdanvbg, schimbă te rog limba de utilizare a Panoului de Control, înainte de a ajunge la punctul 4, din Română în Engleză, după care va funcționa. Dacă mai ai nevoie de alte informații, dă-ne te rugăm de știre!
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Configurarea design-ului » Probleme la transferul domeniului uCoz pe un domeniu .RO (adresa server E-MAIL)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: