Comunitatea uCoz » Informaţii generale » Anunţuri » Banner-ul uCoz se modifică! (Vom actualiza banner-ul cu unul de tip 300x250px)
Banner-ul uCoz se modifică!
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 1 | 1:51 AM
Probabil știți că uCoz oferă servicii gratuite care, pe lângă super CMS-ul cu 22 de module (din care 21 gratuite), FTP, domeniu, spațiu, mai include și găzduirea unui website, blog sau a oricărui proiect online, compatibilitate completă cu HTML5/CSS3 și control total asupra site-ului.

În plus, sistemul a primit o serie de actualizări importante în ultimele 6 luni, cum ar fi:

- Autentificarea de tip oAuth, Un nou Lightbox, Nouă versiune a Bibliotecii jQuery
- Nou design și actualizări importante la Modulul "Magazin online"
- Lansarea Modulului "Video"

Trebuie spus că pe viitor vor mai urma o serie de actualizări importante, menite să ușureze dar și să îmbogățească activitatea voastră.

Pentru a putea oferi cele mai bune servicii gratuite, noi afișam un mic banner publicitar în partea superioară a site-urilor, care să ne ajute la susținerea costurilor de găzduire și întreținere.

Astfel, din luna Noiembrie, banner-ul existent în partea superioară se va transforma într-unul de tip medium rectangle (300x250 px) și va fi afișat, la fel, pe toate website-urile gratuite.

Dacă doriți ca acest mic banner să fie eliminat de pe site, vă invităm să achiziționați un pachet plătit, începând cu cel “Baza” de la 3$ (sau, cât ar costa două beri ). O listă completă cu pachetele de servicii poate fi vazută aici: http://www.ucoz.ro/pricing/ iar mai jos, găsiți mai multe informații despre modalitățile de plată cele mai populare:

1. Card bancar (debit, credit), pentru achiziția unui pachet - http://forum.ucoz.ro/forum/25-623-1 (probabil cea mai bună variantă, mai ales că majoritatea cardurilor au comision 0 la plățile online)

2. SMS - reîncărcați contul, după care activați un pachet - http://forum.ucoz.ro/forum/25-624-1

3. Dacă sunteți din Republica Moldova, vă recomandăm și Webmoney Transfer sau ROBOXchange

Vă dorim utilizare cât mai plăcută în continuare!

În cazul unor întrebări cu privire la Bannerele afișate de uCoz pe site-urile gratuite, puteți urmări discuția anterioară de aici


Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 16 | 4:42 PM
Data: Marţi, 06/03/2012,
http://forum.ucoz.ro/forum/2-916-1

2011 : martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie,
2012 : ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie,

Sunt apoximativ 21 de luni de cand a fost introdus primul banner uCoz format : 728x90 px

Sunt aproximativ 14+ luni de cand varianta 728x90 px a fost scoasa.

Chestia cu fortarea sa platesti sta asa. Unii pentru anumite proiecte sunt dispusi sa plateasca. Altii vor pentru alte situri sa nu plateasca, daca acest lucru este posibil.

Cum uCoz pretinde ca este posibil atunci conditia este sa ofere ce are de oferit gratuit intr-un mod functional pentru ambele parti. Daca uCoz doar pretinde ca serviciul este gratuit ca apoi sa puna o reclama - spam cu femei goale si barbati goi pentru a te obliga sa achizitionezi ceva de la ei, atunci se poate spune ca utilizatorii au fost mintiti, mai ales cand schimbarea vine dupa niste ani. Daca uCoz nu este in stare sa isi castige banii necesari trebuie sa isi imbunatateasca modelul de business.

Atâta timp cât 10 RON pe lună reprezintă un obstacol, atunci înseamnă că eu, ca și utilizator imi valorez suficient munca depusa în realizarea unui website/blog/forum (ca doar e a mea) dar nu consider ca firma cu care am lucrat mi-a oferit :

1. Motive suficient de atragatoare pentru a platii un pachet premium.
2. Stabilitate a politicii de reclama impusa pentru contul gratuit.
3. Respect reciproc, incredere reciproca si comunicare directa cu comunitatea inainte de luarea de decizii majore.

In momentul in care simti nesiguranta si consideri ca se fac experimente ad-hoc nu mai vrei sa investesti.

***

*) Cum o sa produca uCoz bani cand reclama e blocata de Ad-Block Plus ?

-> Nu va produce, intrucat fizic ea nu mai exista.

*) Cum se vor simtii proprietarii de situri uCoz cand vor vedea reclame la intamplare pe sit-urile lor, pe o suprafata atat de mare, care ascunde continutul lor ?

-> Vor pleca sau vor astepta zile mai bune. (zilele ratiunii)

*) Cum se vor simtii vizitatorii cand vor intra pe un site .ucoz.com/.net/.org si vor vedea asemenea reclame (asta pentru cei fara Ad-Block plus)

-> Vor iesi de pe site.

Nici macar Mediafax sau Gandul.info nu au reclame puse in astfel de pozitii. Si-ar da cu stangul in dreptul. Si-ar acoperii continutul.

Pana la urma ce rezultate a avut banerul fix 728 x 90 px ca venituri / eficienta ?
Material modificat de Urs - Joi, 15/11/2012, 6:15 PM
Bogd4n
Postări: 59
Reputație: 0
Mesaj # 17 | 8:10 PM
Prin acest banner uCoz pierde foarte multi utilizatori...cei care au site-uri de la ucoz pierd utilizatori!...E exagerat ca la fiecare refresh sa iti apara un banner de un sfert de pagina cu o reclama chiar aiurea care iti strica tot designul site-ului...m-am saturat sa tot dau x la reclama...ma gandesc deja la alte domenii gratuite si nu cred ca sunt singurul!
Material modificat de Bogd4n - Joi, 15/11/2012, 8:35 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 18 | 10:13 PM
Urs, dacă te uiți cu atenție este vorba de Martie 2012, când au fost introduse pentru prima data bannerele uCoz, de 728x90, iar în Iunie 2012 afișarea acestui format a fost temporar oprită. Momentan, căutăm diverse variante de a monetiza traficul, astfel că orice sugestii din partea voastră sunt binevenite. Referitor la eficiență, cu siguranță Banner-ul de 300x250 este mai potrivit decât cel 728x90.
Oricum, la fel ca în discuțiile anterioare, reiterez ideea că nu există ceva oferit în mod gratuit și benevol, fără ceva în schimb. Noi dorim din toată inima să vă ajutăm și să creați proiecte cât mai interesante, de succes. Întrebarea care se pune este - cine susține cheltuielile operaționale uCoz mai ales că, mulți dintre voi chiar generați venituri suficiente în urma utilizării sistemului nostru, fie din activități de Web-design sau trafic pur.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Bogd4n
Postări: 59
Reputație: 0
Mesaj # 19 | 10:29 PM
Pai cei care obtin venit le convine sa dea 3 dolari si cred ca dau...dar unul care are un site simplu,fara sa produca vreun venit,ce face? Pierde si putinii vizitatori care ii are pentru ca bannerul ala e foarte incomod si neavand utilizatori renunta la site si automat uCoz pierde membri!
CosminSpaceMusic
Postări: 263
Reputație: 19
Mesaj # 20 | 10:51 PM
Salut.
Parerea mea este ca ar trebui sa ne alegem noi banner-ul pe care il vrem , sau sa il puna pe celalalt la loc .Deja am scazut cu vizitele am primit reclamatii de la utilizatori.
Acum este decizia cum faceti.
Danny
Postări: 670
Reputație: 31
Mesaj # 21 | 0:45 AM
CosminSpaceMusic, daca utilizatorii sunt nemultumiti in legatura cu banerele afisate de uCoz, cred ca nu e foarte mult ca, cateva persoane sa puna lunar mana de la mana si sa plateasca un pachet basic de doar 3.09 $ ... astfel ei pot naviga pe site fara neplaceri si tu beneficiezi de ajutorul lor.
Ai putea incepe prin a posta un Sondaj pe site si sa supui la vot o astfel de idee, iar apoi vei realiza daca doresc sa te ajute.
Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 22 | 1:14 AM
Raver,
Mai potrivit, in ideea pe care o spui, este sa umplem cu multiple bannere o suprafata de 1920 x 1200 ca sa fim siguri ca lumea nu are scapare.

***

In comparatie cu actualul banner, 728x90 care era fix era bunicel. Daca 728x90 nu a adus rezultate bune, cel mare de acum efectiv va diminua si mai mult dorinta cuiva de a apasa pe el avand in vedere ca :

1. Se misca - urmareste utilizatorul.

2. Acopera continutul care il interesa pe vizitator. In alta ordine de idei, vizitatorul a fost atras de continutul sitului si acum este nevoit sa inchida reclame doar ca sa vada continutul.

3. Textul mesajului este penibil, cred ca se refera la cei care nu stiu sa citeasca sau la copii de gradinita.

Cele mai bune reclame cu cel mai mare numar de clicuri sunt reclamele discrete, mai ales cele care se refera la lucruri similare cu continutul sitului.

Tu personal Raver ai apasa pe o astfel de reclama ?

*) Din trafic pur nu poti monetiza decat daca folosesti Adsense pe propriul tau site si chiar si atunci te trezesti ca Google iti inchide contul. Cam intr-un an si ceva de zile, pe un site cu 1000 vizitatori unici pe zi, faci cam 100 euro, cat sa platesti abonamentul pe un an la uCoz. Dar nu uita sa scazi taxele, pana ajung banii digitali chiar in mana ta, sub forma de hartie.

*) Cand faci web-design il pui pe proprietar sa plateasca abonamentul.

*) Bani cu situl nu poti face decat daca, te imbraci frumos, te duci din poarta in poarta, faci munca de teren serioasa, nu stai si te joci in spatele monitorului cu blogul, vorbesti cu oamenii pe timpul tau, mergi la expozitii pe cheltuiala ta, imparti pliante facute din banii tai, cauti oameni care sa faca reclama pe situl tau, vinzi reclama pe gratis doar ca sa ai continut si la final ramai cu bucuria ca ai ajutat pe altii facand un site informativ si functional din care ai pierdut bani.

Deci nu faci bani. Dar daca ai traficul pe care il are reteaua uCoz in Romania atunci lucrurile se schimba. Poti aplica cu acelasi efort tactica si adaugi la bussinesul uCoz, o agentie de facut reclama exclusiv pe platforma uCoz si de aici doar stii discutia : http://forum.ucoz.ro/forum/2-916-2#5961

Reclama discreta, pret competitiv, profit cu mult mai mare decat ce produce acuma asa zisul "trafic pur", toata lumea fericita.
Material modificat de Urs - Vineri, 16/11/2012, 3:32 AM
Dany25
Postări: 13
Reputație: 0
Mesaj # 23 | 1:29 AM
Astea noi bagate sunt naspa ocupa jumate de pagina si gonesc utilizatorii ucoz pe alte site-uri ... eo zic ca sunt foarte naspa reclamele noi sad
O sa pierdem mult cu asta sad

Material modificat de Dany25 - Vineri, 16/11/2012, 1:30 AM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 24 | 1:21 PM
Urs, piața românească de advertising este mică și cu o ofertă limitată în campanii, pentru publisher. Dacă ar exista numeroase campanii derulate, cu volum semnificativ ne-am parmite sa introducem in-text ads, în funcție de conținut, precum și alte picanterii de tipul asta.

Doar că, momentan, există puține alternative pe piață, astfel încât le utilizăm pe cele existente.

Ca și în cazul altor situații apărute pe piața românească, cred că trebuie să ne dezobișnuim cu ideea de complet gratuit și să recompensăm munca celor care produc produse ori servicii pe care noi le utilizăm. Mai ales, când prețul respectiv este făcut să se potrivească cu buzunarul utilizatorului din piața respectivă. Cel mai mic preț pe care cel mai ieftin concurent îl solicită este cu 30% mai mare decăt al nostru. Deci, suntem cea mai ieftină soluție de tipul acesta, de pe piață. În medie, ceilalți costă de 2-3 ori mai mult decât noi, la aceleași sau mai puține opțiuni oferite.

Quote (Urs)
Cam intr-un an si ceva de zile, pe un site cu 1000 vizitatori unici pe zi, faci cam 100 euro, cat sa platesti abonamentul pe un an la uCoz.


Abonamentul de 3.09$ te costă aprox 37$/an, deci cam 25 EUR. Îm plus, primești un domeniu de tip ORG, COM sau NET gratuit, la plata pe 1 an. Asta înseamnă că, prețul real plătit (dacă scădem cei 10 eur cât e un domeniu/an oferit ca și cadou) este cam 1.5 EUR/lună. Deci 7 RON.

Per ansamblu, dacă 3.09$/lună este o sumă mare, pentru a beneficia de un sistem (CMS) care are aceste funcționalități, atunci, mai puteți plasa un Buton cu Donate, de la PayPal, pentru a invita utilizatorii să vă ajute cu plata abonamentului. Noi dorim să fiți alături de noi și sperăm să ne ajutați în a ne duce misiunea mai departe - Aceea de a oferi tuturor posibilitatea să creeze un website gratuit.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Bogd4n
Postări: 59
Reputație: 0
Mesaj # 25 | 3:16 PM
Quote (Raver)
Abonamentul de 3.09$ te costă aprox 37$/an, deci cam 25 EUR. Îm plus, primești un domeniu de tip ORG, COM sau NET gratuit, la plata pe 1 an. Asta înseamnă că, prețul real plătit (dacă scădem cei 10 eur cât e un domeniu/an oferit ca și cadou) este cam 1.5 EUR/lună. Deci 7 RON.


Pai eu daca am un site care nu are nici un venit,l-am facut doar pentru a putea ajuta pe ceilalti sa urmareasca un eveniment sportiv,de ce as da 7 RON pa an?
Cine doneaza daca adaug un buton cu DONATE? Voi ati dona?
Pana acum am mai avut vizitatori dar deacum nimic!

Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 26 | 3:53 PM
Nu inteleg de ce romanii trebuie sa primeasca cea mai oribila optiune din toate tarile ?

Pentru Francezi : e o reclama sus fixa
Pentru altii e inca bara simpla mica care ducea la uCoz.

Chiar asa trebuie sa fim mereu la ultimul nivel tratati ?
Avand in vedere ca eviti intrebarea Raver este clar : Campania trecuta a avut rezultate nesemnificative. Iar asta noua o sa fie sub cea veche. In plus traficul se va prabusi iar proprietarii vor migra in alte parti.

Si eu pot sa am cea mai ieftina solutie de anunturi pe piata gen : 1 leu anuntul 30 zile si stii cine o sa faca reclama la mine ? Nimeni !

Nu conteaza cat de ieftin esti sau ce oferi de banii respectivi. Conteaza doar munca de teren in viata reala. Asta foarte multa lume nu o sa priceapa niciodata.

De aceea Raver, campaniile de reclama mamut cum are acum, uCoz romania nu vor aduce nici un profit firmei.

Poate sunt cu 30% mai scumpi dar contul gratuit ofera mai multa decenta.
Material modificat de Urs - Vineri, 16/11/2012, 4:01 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 27 | 4:33 PM
Bogd4n, aproape orice serviciu gratuit este susținut de reclame, iar toate Free Website builderele utilizează acest model. Dacă nu plătim, atunci acceptăm lucrurile care decurg dintr-o ofertă gratuită, respectiv elementele publicitare. Ori, în cazul uCoz există 14 zile, în care utilizatorul are posibilitatea să utilizeze sistemul în mod Gratuit, fără vreo reclamă pe website. După această perioadă, se consideră că:

1. Tu, ca utilizator ai preceput valoarea sistemului uCoz deci, vei achiziționa un serviciu plătit.
2. Nu ai facut-o deci - fie serviciul nu are suficientă valoare pentru tine și obiectivele tale online, fie dacă nu îți permiți acea valoare, accepți un compromis, respectiv o reclamă. Era mai bine dacă era Trial only și, dupa 14 sau 30 de zile se închidea site-ul automat în cazul neplății, cum fac alte buildere?

În plus, atunci când suma pe care trebuie să o investești este moderată, raportată la veniturile oricărei persoane din România, atunci lucrurile sunt mult mai facile. Acest produs este gândit pentru buzunarul tuturor est-europenilor, celor din America de Sud, Asia de S-E, etc.

Quote (Urs)
Nu inteleg de ce romanii trebuie sa primeasca cea mai oribila optiune din toate tarile ?

Pentru Francezi : e o reclama sus fixa
Pentru altii e inca bara simpla mica care ducea la uCoz.


Ce părere ai de banner-ul acesta, afișat utilizatorilor din Rusia, Ucraina și alte țări:



Pe toate celelalte localizări se desfășoara discuții cu diverse agenții de publishing, astfel încât, până la sfârșitul anului vom rula campanii pe majoritatea dintre ele. Încă testăm bannere, astfel că, momentan suntem în căutarea unui echilibru între utilizator, vizitator, dimensiune și CTR. Și promitem că, în câteva luni îl vom găsi.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 28 | 5:02 PM
Quote (Urs)
Nu inteleg de ce romanii trebuie sa primeasca cea mai oribila optiune din toate tarile ?


Quote (Raver)
Ce părere ai de banner-ul acesta, afișat utilizatorilor din Rusia, Ucraina și alte țări:


Despre asta si eu vroiam sa zic, rusii de mult au aceste bannere inainte de a fi in Romania. Si stiti, ei nu zic nimic, ei platesc pentru ca ei inteleg situatia, si stiti ce, comunitatea ucoz ru au programatori, au administratori si moderatori platiti care raspund mult mai des de cat aici in Ro eu fiind singur, ei au si serviciu tehnic care raspunde la fel de repede. Ei au concursuri care nu au nici o legatura cu celelalte comunitati, spre exemplu ultimul lor concurs separat ei au premiat cu ~8100$ si alte premii in servicii uCoz. Plus la asta comunitatea ucoz au si proiecte bune, tot datorita acestor bani
http://utemplate.pro/
http://partner.ucoz.ru/
http://book.ucoz.ru/

Poate am fost dur, dar faceti concluzie singuri.

Urs
Postări: 46
Reputație: 2
Mesaj # 29 | 5:22 PM
1. Care alte tari ? Doar in Ucraina si Rusia.

2. Era mai bine daca ceea ce primeai la inceput ramanea constant. Acuma se fac experimete = lipsa a stabilitatii politicii de reclama impusa.

3. Trial only ? Care mai sunt trial only ? 2-3 din din peste 45 ?

http://www.1stwebdesigner.com/design....website

http://smashinghub.com/40-onli....ite.htm

4. Sa ne uitam putin pe statistici :
http://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all

Pe luna : http://w3techs.com/technol....all

Pe Sferturi : http://w3techs.com/technol....q

Pe An : http://w3techs.com/technol....y

Ce vedem aici ? Continutul nou in functie de platforma. uCoz este ani lumina de primii 15 competitori. De la 0.2% la 0.3% insemna o crestere de 50%.

Pe masura ce competitia ofera tot mai multa gratuitate, uCoz transforma conturile gratuite in ferme de clicuri pentru bani. Adica situri spam, la fel cum fac in India, localnicii cu Google Adsense.

Masa de utilizatori care creaza continut se muta catre varful piramidei. Nimeni nu vrea sa stea in ferme de linkuri doar ca sa ajute o companie sau alta.

Singurul lucru bun din capitalism este competitia si cei slabi se pierd in neant, de cele mai multe ori din propriile greseli.

NEÁNT s. n. Noțiune filozofică care desemnează vidul, neființa, inexistența, nimicul.

Adăugat (16/11/2012, 3:22 PM)
---------------------------------------------
Quote (Muşatinu)
Si stiti, ei nu zic nimic


Daca ei sunt un popor mai supus e problema lor. Sa se complaca in supunere.

Quote (Muşatinu)
ei inteleg situatia


Adica sa plateasca de mila sau cum ?

Quote (Muşatinu)
moderatori platiti


Mai rar. Acolo in Rusia unde lumea plateste.

Quote (Muşatinu)
concurs separat ei au premiat cu ~8100$


Hai sa facem o loterie aici intre noi si apoi sa dam toti banii la primii 3. Ce zici ?
Tipic capitalist, castigatorul ia tot. Loteria e doar o forma de a strange bani / taxe, atrage noi jucatori, majoritatea pierd, cativa devin bogati.

Surpiza exact ca in lumea de azi !

Nasol ca uCoz acolo promoveaza asa ceva pe sume mari.
Material modificat de Urs - Vineri, 16/11/2012, 5:24 PM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 30 | 6:24 PM
Quote (Urs)
1. Care alte tari ? Doar in Ucraina si Rusia.


Un Belarus, Kazakhstan, Armenia. Dar acolo campaniile variază, la fel.

Quote (Urs)
2. Era mai bine daca ceea ce primeai la inceput ramanea constant. Acuma se fac experimete = lipsa a stabilitatii politicii de reclama impusa.


Atâta timp cât piața este moderat spre slab dezvoltată, iar multe campanii sunt discontinue există variații.

Quote (Urs)
3. Trial only ? Care mai sunt trial only ? 2-3 din din peste 45 ?


Sunt multe website buildere, Trial Only (De exemplu, plătești direct și dacă nu îți place, primești banuții în 30 de zile înapoi) care nu sunt clasificate drept CMS-uri în lista de pe W3Tech, de exemplu, Yola. În acest moment suntem în Top20 CMS-uri la nivel mondial și în Top10 Website Buildere pe cloud.

Urs, unde mai pui că, sunt unii Freelanceri, Web-developeri sau chiar agenții care folosesc CMS-ul nostru, percep anumite sume și creează website-uri pentru diverși clienți. Ei câștigă, noi ne îmbogățim portofoliul și toată lumea beneficiază de pe urma platformei.

Quote (Urs)
Mai rar. Acolo in Rusia unde lumea plateste.


Îți spun din surse sigure că, utilizatorii din Rusia foarte mulți utilizatori își achiziționează pachete plătite. La 1 utilizator plătit din România, 10 își achiziționează în Rusia.
Quote (Urs)
Hai sa facem o loterie aici intre noi si apoi sa dam toti banii la primii 3. Ce zici ?
Tipic capitalist, castigatorul ia tot. Loteria e doar o forma de a strange bani / taxe, atrage noi jucatori, majoritatea pierd, cativa devin bogati.


Este recompensată munca și seriozitatea celor care dezvoltă proiecte de calitate, prin concursurile organizate de către uCoz. Loteria este speranța celor care cred că norocul este singura componentă care le poate face viața mai ușoară. Aceasta este una dintre iluziile vieții și pe care, marea majoritatea a oamenilor nu o înțeleg. Și, pentru a observa cât de mult credem în utilizatori și în website-urile lor, am organizat un Concurs cu Premii de aproximativ 4000 de Eur.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Comunitatea uCoz » Informaţii generale » Anunţuri » Banner-ul uCoz se modifică! (Vom actualiza banner-ul cu unul de tip 300x250px)
Căutare: