Comunitatea uCoz Configurări ale sistemului uCoz Chestiuni generale Atașarea domeniului propriu și crearea adreselor de e-mail (De asemenea veți vedea cum se creează subdomeniile) |
Atașarea domeniului propriu și crearea adreselor de e-mail |
Tehnologia UCOZ permite transferul oricărui tip de domeniu (pe orice nivel) către website-ul dvs în mod GRATUIT.
Mai jos vă vom prezenta cum poate fi atașat un domeniu, pas cu pas, utilizând un domeniu gratuit de tipul co.cc domain (metoda 2). 1. Înregistrați un nume domeniu la adresa co.cc. 2. Specificați numele name serverelor uCoz în "Manage Domains -> secțiunea Manage DNS" și apăsați butonul "Set Up". Mesajul primit de la proivder este "Name server changes may take up to 48 hours to update throughout the Internet." Asta înseamnă ca este nevoie să așteptăm aproximativ 48 de ore pentru ca actualizarea aceasta să fie efectuată. 3. Mergeți în Panoul de Control uCoz (Principală) -> Atașarea domeniului -> Alegeți Metoda 2 4. Introduceți numele noului domeniu pe care doriți să-l atașați și apăsați butonul "Atașare domeniu". 5. Veți vedea următorul mesaj: 6. Dacă totul este ok, veți vedea următorul mesaj în circa 5 minute: 7. Apăsați butonul "Attașare domeniu" și în 15 minute website-ul dvs va fi accesibil după noul nume al domeniului. Schimbați toate link-urile necesare (pe Meniul Site-ului etc.). Domeniul dvs uCoz va fi accesibil de asemenea. SUBDOMENIILE Mai departe, vă vom prezenta cum se pot creea subdomeniile. ----------------------------------------------- Considerăm că ați reușit să atașați un domeniu la site-ul uCoz creat, de exemplu domain.co.cc în locul domeniului anterior. domain.ucoz.com (prin intermediul metodei 2). În același timp, aveți un alt website uCoz (ex., start.ucoz.com) și pe care doriți să îl faceți accesibil prin intermediul numelui start.domain.co.cc Prin intermediul uCoz puteți creea subdomenii cu ușurință, doar urmând pașii descriși mai jos. 1. Autentificați-vă în Panoul de Control (domain.co.cc/admin) -> Atașarea domeniului 2. Alegeți SIMPLIFIED MODE 3. Apoi, trebuie să instalați subdomeniile mergând la "SETUP OF SUBDOMAINS" 4. Aici puteți observa mai multe câmpuri: Subdomeniile. Aici ar trebui să introduceți numele subdomeniului (noi îl vom numi start în cadrul exemplului). Adresa IP. Pentru ca start.domain.co.cc să fie atașat website-ului dvs start.ucoz.com, trebuie să introduceți adresa IP a serverului unde start.ucoz.com este localizat (doar selectați numărul server-ului, poate fi s101. Puteți vedea numărul în Panoul de Control -> Admin Bar -> General -> Numele Serverului). După ce ați selectat serverul, adresa IP va apărea în mod automat în câmpul adiacent (acesta este 208.100.61.101 pentru s101). Apăsați butonul 'Salvare'. Așteptați până vedeți mesajul: "Nu există un website configurat la această adresă" prin intermediul start.domain.co.cc după care, continuați. 5. Autentificați-vă în Panoul de Control al site-ului start.ucoz.com unde doriți să vă atașați noul subdomeniu start.domain.co.cc. Mergeți la Principală-> 'Atașarea domeniului' și alegeți Metoda 3. 6. Citiți informația și introduceți noul dvs subdomeniu start.domain.co.cc în câmpuri, apăsați butonul Atașare Ați încheiat. Felicitări! Așteptați puțin timp după care website-ul dvs start.ucoz.com va fi accesibil după numele start.domain.co.cc. Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
Raver, Va rog ajutati-ma si pe mine !
Care o fi Problema ? Am atasat domeniu asa cum este descris aici ! Intr-un final trebuia sa astept 15 minute insa domeniu Nu este disponibil cand acesez care este problema ? ce am facut eu gresit ? cum sa corectez ca sa mearga ! Domeniu |
Muşatinu,o sa incerc din nou si o sa arat toti pasi care ii fac
Adăugat (03/07/2012, 6:20 PM) |
Buna. sunt nou in domeniu si as dori sa imi raspundeti la o intrebare simpla. Daca am un site creat in sistemul ucoz cu un nume , pot sa transfer tot continutul pe alt site ucoz sau sa schimb numele primului site ucoz iar continutul sa ramana intact_ ex. benidormspania.ucoz.ro cu benidorm1click.ucoz.ro ,
multumesc anticipat |
avanglion, salut. Se poate, doar că trebuie să ștergi primul website imediat, pentru că două website-uri identice nu sunt permise în sistem.
Astfel, trebuie urmati acesti pasi: 1. Realizati o copie de rezerva a website-ului existent (primul) 2. Creati un nou website cu adresa dorita 3. Incarcati copia de rezerva acolo (pe al 2-lea website) 4. Stergeti website-ul curent (primul) 5. Restaurati copia creata pe noul website (al 2-lea website) Copia de rezerva (backup) poate fi creata si restaurata in Panoul de Control -> "Copie de rezervă". Copia de rezerva a sabloanelor poate fi creata si restaurata in Panoul de Control -> Butonul "Design" din Admin-bar -> "Sabloane de rezerva". Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
merci, dar mai cam bagat in ceata putin, ca nu inteleg care ar fi doua siteuri identice? benidormspania.ucoz.ro este identic cu benidorm1click.ucoz.ro ? oricum am sa incerc ce mi-ai explicat tu cand o sa imi dea voie sa fac copia de rezerva si apoi sa o incarc acolo unde doresc.
|
Si daca am deja domeniu .ro si am primit si .com la achizitia contului premium cum pot sa fac ca domeniul.com sa faca redirect la .ro ?! adica sa functioneze amandoua
|
Evollution, da, prin Web-forwarding din Panoul de Control al furnizorului de domenii.
xXx_vasya_xXx, în Panoul de Control al Furnizorului de domenii. Ai un user/parola, pentru a modifica Serverele DNS de acolo. Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
|
| |||