|
Comunitatea uCoz Configurări ale sistemului uCoz Chestiuni generale Block-uri html (Chestiuni generale despre...) |
Block-uri html |
In primul rand vreau sa intreb cat de importanta este/si ce inseamna aceasta parte din codul unui block
Code <!-- <bt> --><!--<s5351>-->nume<!--</s>--><!-- </bt> --> Intreb pentru ca pe un site pe care vreau sa il fac o sa adaug block-uri al caror format este cel standard adica adaugat din CP===>adauga sectiune====>block nou si block-uri fara title si bottom doar continut adaugarea (cel putin eu) o fac din "first container..." Nu stiu daca si restul patesc dar atunci cand adaug aceste block-uri din "first container" ma refer la cele fara title si bottom pozitia initiala /ordinea se schimba in momentul in care vreau sa add un nou block din CP (ordinea se schimba dupa ce salvez). Prin se schimba pozitia vreau sa zic ca acele block-uri fara imagine &title trec pe ultimele pozitii de jos. Ceea ce inseamna ca la fiecare adaugare de block/sectiune noua trebuie sa le reordonez. Pot face cumva ca ordinea/pozitia sa ramana neschimbata dupa ce dau save? Referitor la acces (block intr-un modul am priceput dintr-o postare a lui Musatinu) dar totusi ..... ce nu imi place este ca accesul se poate da sau nu doar pe modulele mari sa zic asa gen site news si nu si pe sectiuni sau categorii ale modulului. Sau cel putin eu nu am gasit:) Adăugat (09/08/2012, 8:39 PM) Quote (Chibo) ma intereseaza acest Code <!--<s5351>--> am vrut sa zic Staer Alba - Mobila pentru familia ta.
|
Chibo, <bt></bt> indica titlul block-ului si toate elementele unui block sunt necesare pentru functionarea lui, daca vrei so faci pe a ta, atunci adauga block-urile prin html din CP
unica ce trebuie sa tii minte ca fiecare block se incepe cu <!-- <block1> --> si se termina cu <!-- </block1> -->, acum fii atent dupa cuvantul block trebuie sa fie o cifra diferita de celelalte block-uri, altfel vei avea probleme. In ce priveste <!--<s5351>--> , eu ideie nu am ce reprezinta, dar la site-ul meu nici nu sant si site-ul functioneaza parca bine, dar iti recomand sa faci acelasi lucru ca si cu <!-- <block1> --> Acum accesurile, sa presupunem ca ai un block: Cod <!-- <block1274> --> <!-- <md1274> --><?if($URI_ID$=='ldCat5')?><!-- </md> --> <div class="blokTitle"> <div class="block_fon"> <div class="menu_block"><!-- <bt> -->nea<!-- </bt> --></div> </div> <div class="block_cont"> <!-- <bc> -->blablabla<!-- </bc> --> </div> </div> <!-- <mde> --><?endif?><!-- </mde> --> <!-- </block1274> --> incepi conditia dupa tegul rezervat<!-- <block1274> -->, deci tu mai intai declari un block apoi pui conditia. Conditiile deasemenea au teguri rezervate <!-- <md1274> --> in acest teg, dupa md pui numerele care le-ai pus dupa tegul rezervat block ca sa conditionezi un block iti trebuie sa declari ce conditionezi si valoarea acestuia, te duci pe acea pagina la care vrei sa fie afisata block-ul si faci ca in imaginea de mai sus. Ai zis ca vrei sa conditionei o sectiune, atunci valoarea ei e $URI_ID$ dupa care indici care sectiune anume vrei si pentru asta dupa cum vezi in imagine e ldCat5. Rezultat: cateva zile voi pastra un block care e afisat doar in sectiunea template din file cataalog http://maxrom.net/load/template/5 nicaieri nu vei mai gasi acel block. Atașamente:
4531586.png
(77.3 Kb)
|
Quote (Muşatinu) adauga block-urile prin html din CP Code <!-- <block1274> --> O sa incerc si o sa revin cu un comment . Pana una alta mersi mult Muşatinu, Staer Alba - Mobila pentru familia ta.
|
| |||
| |||