Modulul Video
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 1 | 7:16 PM
Astăzi avem plăcerea să vă anunțăm că am lansat noul nostru modul - Video. Acesta a fost creat în strânsă colaborare cu utilizatorii noștri, care au avut posibilitatea să-şi publice sugestiile cu privire la acest modul, iar multe dintre acestea au fost puse în aplicare. Scopul nostru nu a fost doar să creăm un nou modul, ci să creăm un produs actual, care să cuprindă tendințele moderne precum şi următoarele caracteristici, absente în alte module. Inovațiile pe care le veți găsi în cadrul modulul Video vor fi în curând implementate şi în modulele existente.


Utilitatea


Gradul de utilitate reprezintă ușurința în utilizare şi învățare a unui obiect creat de om. Obiectul utilizat poate fi o aplicație software, un website, o unealtă, o mașină, un proces sau orice element cu care un om interacționează.


În cadrul acestui modul, am încercat o nouă abordare a utilității. Toate interfețele pentru adăugarea intrărilor, a descrierilor acestora etc. sunt ușor de utilizat şi chiar şi bunica dvs ar putea adăuga un video pe un website cu ușurință smile Noi vom respecta acest principiu în toate inovațiile şi actualizările viitoare.


Particularități şi caracteristici ale modulului Video • Motoare de Căutare prietenoase cu URL-urile
  Această caracteristică este implementată atât pentru canale cât şi pentru paginile cu video. • Adăugarea de noi video-uri
  Un video nou poate fi adăugat în trei moduri:
  — specificând codul html al unui video;
  — specificând link-ul către un video (un link este transformat automat într-un cod şi toate informațiile video sunt adăugate automat!);
  — încărcarea unui video pe YouTube (OAuth 2.0) direct de pe website-ul dvs.  Coduri HTML Video
  Pot fi: iframe, obiect, script, multimedia din Bara Admin.

  Tehnologii OEmbed
  Un exemplu simplu cu privire la ce este şi de ce aveți nevoie de aceasta: dacă doriți să încărcați un video cu ajutorul următorului link: http://youtu.be/ade326SknKA. Doar copiați acest link în tab-ul “Adăugare link”. Toate informațiile disponibile cu privire la acest video vor fi încărcate automat, iar dvs nu va trebui decât să alegeți o categorie şi să dați click pe “Adăugare video”. Vă va salva din timpul dvs şi nu va trebui să depuneți nici un efort.

  Încărcarea unui video pe YouTube
  Un video va putea fi încărcat direct pe YouTube prin intermediul website-ului dvs. Pentru a utiliza această metodă, trebuie să aveți un cont YouTube şi un canal în cadrul acestuia. Această caracteristică este implementată cu ajutorul OAuth 2.0, ce vă va permite să vă autentificați direct în contul dvs YouTube fără a transfera informații inutile şi fără a fi nevoie să vă autentificați prin introducerea numelui de utilizator şi a parolei dvs de fiecare dată.


 • Evaluare Video
  Caracteristica de evaluare a fost modificată pentru acest modul. Acum nu mai este legata de cookies ci de un anumit utilizator. Vizitatorii nu pot evalua video-urile.

 • Canalele
  Modulul dispune de canale, ceea ce reprezintă o practică obișnuită pentru video. Când adăugați un nou video, un utilizator poate alege locul în care acesta va fi adăugat – pe canalul lui sau nu. Este posibil să adăugați nu doar canale personale pentru utilizator – noi canale pot fi adăugate prin intermediul Panoului de Control.

 • Aspectul intrărilor şi a paginilor video • Structuri de tip arbore pentru categorii
  Modulul nu conține secțiuni, poate doar să conțină categoria principală şi subcategorii. Îmbinarea acestora este nelimitată. • Câmpurile adiționale
  Modulul conține 15 câmpuri, fiecare dintre ele putând fi modificate în funcție de nevoile dvs.

 • Șablonul "Adăugare intrare/formular editare"
  Șablonul vă va permite implementarea de soluții interesante, ex: adăugarea video-urilor cu plată.

  Acestea, însă, nu sunt toate caracteristicile acestui modul. Le puteți testa chiar şi în acest moment! smile
  Puteți instala modulul prin Panoul de Control → Inactive → Video → Instalați modulul . Acesta va fi disponibil prin intermediul adresei .http://yoursite.ucoz.ro/videoAcesta este doar începutul. Vom continua dezvoltarea modulului şi adăugarea de caracteristici interesante, ce nu au fost incluse în cadrul acestei variante. Dacă, întâmplător, găsiți erori în cadrul modulului, vă rugăm să le publicați aici.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
marius1577
Postări: 98
Reputație: 1
Mesaj # 46 | 8:00 AM
O alta problema la modulul Video este pe pagina principala a acestui modul.
Am sa las aici un print pentru a ma intelege despre ce este vorba .Mentionez ca nu am modificat absolut nimic in acest modul .
In afara de faptul ca nu imi apar asa cum ar trebui ,pagina este deformata total ,iar problema grava abia aici apare VREAU SA DEZINSTALEZ acest modul pentru al reinstala dupa aceea in speranta ca astfel imi va dispare problema ,insa nu ma lasa sa dezinstalez acest modul ,nu stiu care e motivul insa nu ma lasa.
Daca cineva stie ce este cu aceasta problema as vrea sa il rog sa ma ajute si pe mine .

Site-ul meu poate fi vazut la aceasta adresa Cinemax-Online

ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 47 | 9:56 AM
marius1577, problema cu deformarea paginii nu e de la uCoz ci de la adaptarea sau instalarea corecta a template-ului.

in ce priveste faptul ca nu puteti dezinstala modulul, apelati la suportul tehnic.

DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 48 | 1:30 PM
Am adaugat si eu modulul video pe site-ul meu (autofan.ucoz.ro), si am probleme cu redimesionarea: o data pentru informatorul de video, unde nu gasesc nici o optiune, sau text HTML pe care sa il modific, si a doua oara cu vizionarea videoclipului pe site care este ceva mai ingust decat fereastra clipului. Mentionez ca am incercat sa ajustez din setarile modulului fara succes.
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 49 | 8:36 PM
Ca sa modifici http://screencast.com/t/lIxGS3Eev5dj , trebuie sa mergi in Panoul de Control al website-ului -> Design -> Administrarea design-ului (sabloane) -> Video -> Stilul foii (CSS), iar pe randurile nr. 668-669 specifici dimensiunile dorite pentru caracteristicile "height" si "width" (http://screencast.com/t/xisfsM9AdL)

Pentru a modifica dimensiunea playerului de pe pagina materialului si a comentariilor (http://screencast.com/t/43ndzT6M8V), mergi in Panoul de Control al website-ului -> Design -> Administrarea design-ului (sabloane) -> Video -> Pagina cu textul integral de intrare si comentariile sale -> aici, la linia nr 36 este codul
Cod
<img src="$SCREEN_URL$" alt="" width="480" />
- aici trebuie sa modifici valoarea pentru "width" .

Good things come to those who wait!
DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 50 | 5:54 PM
Multumesc Felicia! Mi-ai fost de mare ajutor, eram pe cale sa exclud informatorul respectiv. Referitor la al doilea raspuns, ma refeream la player, dupa ce dai play, e putin mai mare decat "body", dar am gasit in linkul de upload al clipului la sectiunea "iframe". Majoritatea vin cu 640x360 iar eu am nevoie de 600x337. Exista vreo posibilitate sa fac setarile astea default?
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 51 | 7:55 PM
DDaa, poți folosi
Cod
<img src="$SCREEN_URL$" alt="" width="600" height="337" />


sau

în Panoul de Control -> Video -> Setările Modulului -> Dimensiunile previzualizării unei intrări LxÎ, utilizezi următorul cod

Cod
<img src="$SCREEN_URL$" alt="" width="$PRV_WIDTH$" height="$PRV_HEIGHT$" />

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 52 | 10:59 AM
Raver, prima solutie o folosesc acum si merge,

pentru a doua nu inteleg unde sa completez codul, pentru ca urmand calea pe care ai descris-o " Panoul de Control -> Video -> Setările Modulului -> Dimensiunile previzualizării unei intrări LxÎ" ajung aici:
[url=http://postimg.org/image/wee067dcd/][/url]

unde nu pot sa adaug decat valorile directe.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 53 | 2:40 PM
DDaa, introdu doar LxÎ (lungimea x înălțimea). Spune-ne te rugăm dacă a funcționat cu valorile directe.
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 54 | 12:58 PM
Am verificat campul respectiv, functioneaza http://postimg.org/image/rn42t7svf/ , dar nu e ceea ce cautam eu.

Am adaugat un video nou, pentru exemplificare: http://postimg.org/image/7qvouv4mv/ se poate observa ca marginea din dreapta depaseste limita. Daca se poate seta aceasta optiune ca default ar fi bine, daca nu, o voi modifica manual la incarcarea linkului.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 55 | 3:45 PM
DDaa, mai există niște posibilități:

1. În Panoul de Control -> Video –> Setările modulului –> Câmpuri pentru un nou formular de intrare –> Câmp personalizat 1/Câmp personalizat 2 – trebuie activat
2. În Panoul de Control -> Personalizaţi design-ul –> Video –> Pagina cu textul integral de intrare şi comentariile sale – înainte de </head> trebuie adăugat următorul cod:

Cod
<style>.vep-video-block iframe{width:$OTHER1$px !important;height:$OTHER2$px !important;}</style>

3. Când adaugi o nouă intrare - vei vedea http://screencast.com/t/IFcCKPWwXCC (trebuie să introduci dimensiunea, de exemplu 110 )
4. De asemenea, poți schimba semnele astea în Panoul de Control-> Înlocuirea frazelor standard –>  Formularul pentru intrare nouă a modulului "Video".

Așteptăm impresii smile

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 56 | 5:03 PM
Raver,

la punctul 2 ti-a scapat locatia unde ar trebui sa introduc textul respectiv... " În Panoul de Control -> Personalizaţi design-ul –> Video –> Pagina cu textul integral de intrare şi comentariile sale – înainte de... "; am incercat pe prima linie.. nu merge.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 57 | 5:14 PM
Da, aveam pornite tag-urile HTML aici :). Trebuie înainte de </head> -> http://screencast.com/t/ENA68wObnKNm
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
DDaa
Postări: 7
Reputație: 0
Mesaj # 58 | 10:31 PM
Am reusit! Multumesc de suport.

Intre timp gasisem o varianta alternativa, bifa in setarile modulului video la Afişează video-urile într-o fereastră separată:
DeathShadow
Postări: 16
Reputație: 0
Mesaj # 59 | 11:43 AM
Am instalat acest modul, dar cred ca nu am inteles ce trebuie facut:
- introduc codul <object> pentru video, scriu titlu video si descriere, incarc foto, vreau sa public video si primesc raspuns ca nu am trecut titlu video si tot asa cry
Ma puteti ajuta cu un sfat cum trebuie sa introduc un film in cod html adica <object> bla bla..
Material modificat de DeathShadow - Luni, 24/06/2013, 11:49 AM
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 60 | 2:40 PM
DeathShadow, situația cu care te confrunți mai este de actualitate sau a fost remediată?
Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
Căutare: