• Pagina 1 din 1
  • 1
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Forum » Vrei sa-ti faci site gratuit? Cum incepi din 3 miscari
Vrei sa-ti faci site gratuit? Cum incepi din 3 miscari
Vlad
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 1 | 7:06 PM
In ultimii ani site-urile au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Site-uri de prezentare pentru firme, pagini personale, directoare de articole, bloguri, forumuri, site-uri cu horoscop, bancuri, teme pentru scoala, retete de slabit, viata sexuala, stiri, barfe etc. Internetul ofera tuturor indiferent de varsta si pregatire posibilitatea de a se exprima online si de a-si face cat mai cunoscut punctul de vedere. Ai si tu ceva de spus si te-ai gandit sa-ti faci un site gratuit? Avem pentru tine cateva sfaturi inainte de a incepe.
Daca e vorba de un proiect personal sau, vrei sa-l transformi intr-o afacere dar deocamdata nu ai bani sa platesti o firma ca sa–ti faca site-ul, probabil vei alege o platforma gratuita si vei apela la un prieten sa te ajute cu micile sectiuni de programare (daca nu te pricepi).
Platforma ucoz.ro a fost construita pentru a sprijini si astfel de situatii. Fata de alte platforme gratuite, ucoz.ro nu se limiteaza la crearea de pagini web in formatul de blog. Cu ucoz.ro poti sa alege intre site de prezentare, blog, forum si magazin online. Ai la dispozitie peste 250 de teme din care poti alege, poti schimba culori, meniu, poti adauga module (formular de contact, album foto etc.)
Dar pana sa ajungi la alegerea platformei si construirea propriu-zisa a site-ului, trebuie sa-ti lamuresti 3 lucruri importante.
Ce vrei sa scrii? Vrei o pagina personala in care sa-ti impartasesti pur si simplu gandurile? Vrei sa te specializezi intr-un anumit domeniu si sa folosesti pagina web ca mod de popularizare a ideilor si cunostintelor tale? Sa obtii feedback, sa generezi discutii? Ai trait niste experiente deosebite pe care vrei sa le impartasesti pentru a-i ajuta pe altii ? orice motiv este bun, trebuie doar sa pornesti la drum avand o imagine clara a ceea ce vrei sa faci pentru ca altfel sansele de a renunta dupa primele 2-3 saptamani cresc. Analizeaza cu atentie site-urile, blog-urile, forum-urile care iti mentin treaz interesul. Afla ce te pasioneaza cu adevarat si in ce domeniu poti aduce ceva in plus.
Cui te adresezi ? Cine vrei sa-ti viziteze site-ul ? Vrei cantitate sau calitate ? Vrei sa creezi o pagina web care sa atraga prin continut foarte multi vizitatori, cu interese diferite ? Sau o pagina web care sa atraga doar anumiti vizitatori. Daca iti este dificil sa te hotarasti analizeaza pagini web cu care crezi ca va semana site-ul tau. Verifica comentariile lasate, persoanele care comenteaza, articolele, designul. Ce fel de persoane crezi ca viziteaza acele site-uri ? Sunt cei pe care ti-i doresti pe site-ul tau ? Daca da, ai destule exemple din care sa inveti, daca nu, afla ce trebuie sa faci altfel.
Ce va contine pagina ta web? In afara de paginile standard specifice oricarui website: Despre noi (sau Despre mine) si Contact, raspunsurile la cele doua intrebari de mai sus iti spun déjà ce trebuie sa contina site-ul. Incepe cu esentialul. Daca alegi sa mergi mai departe cu Ucoz ca platforma, poti adauga oricand module si pagini suplimentare : motor de cautare, catalog, blog, forum, formular de contact, albume foto, sondaje, stiri etc. Ai la dispozitie numeroase unelte gratuite ca sa-ti faci site-ul, important e sa fii sigur ca ai nevoie de ele si sa nu ramai pe site cu pagini nefolosite sau permanent in constructie. Nu incarca fara rost site-ul sau blog-ul, forum-ul, ce decizi pana la urma ca vrei sa-ti faci. Mai rau decat un site fara pagina de blog este o pagina de blog pe care nu scrie nimeni.
djlaur
Postări: 1
Reputație: 0
Mesaj # 2 | 10:43 PM
salut sunt nou
nu am mai configurat niciodata un site si sincer imi prin urechile daca ma puteti ajuta!!!!!!!!!!!!!!
macar cu un tutorial pentru a introduce datele pas cu pas si vad eu dupa asta
vreau sa fac un site in care vreu sa-mi promovez serviciile - Sonorizari, pachete de servicii cateva fotografii si filmulete de la diferite evenimente cam atat
Material modificat de djlaur - Marţi, 17/01/2012, 10:45 PM
Devil
Postări: 1235
Reputație: 54
Mesaj # 3 | 10:50 PM
djlaur, urmareste aici niste tutoriale Link. Orice nelamurire ai intreaba si noi te vom lamuri
Vlad
Postări: 10
Reputație: 0
Mesaj # 4 | 9:20 PM
La ce date te referi? Spune concret ce vrei sa faci si nu-ti iese ca sa te putem ajuta.
Raver
Postări: 1227
Reputație: 70
Mesaj # 5 | 4:58 PM
djlaur, Câteva tutoriale pentru început, le poți găsi aici:

1. http://www.tutorialevideo.info/2011....ucoz-ro

2. http://pc-config.info/cum-se-....ul-ucoz

Apoi, poți merge la cele în Engleză, cum bine ți-a indicat Devil: http://www.youtube.com/user/ucoztv

Mai incearca sa citești câteva articole (cărți) despre HTML, pentru ca te vor ajuta foarte mult, mai ales la partea de personalizare a template-urilor.

Be the change you want to see in the world. M Gandhi.
IpPo
Postări: 57
Reputație: 0
Mesaj # 6 | 11:09 PM
Asi vrea sa fac si eu un site asa ca blezingstar ma poate ajuta cineva va roog frumos ca demult vreau sa fac dar nu prea stiu
Devil
Postări: 1235
Reputație: 54
Mesaj # 7 | 11:19 PM
IpPo, urmareste cateva tutoriale despre cum se face, pentru orice nelamurire ai, intreaba si noi o sa iti explicam :).
pop_ionutgh
Postări: 1
Reputație: 0
Mesaj # 8 | 9:26 PM
Puteti incerca si pe: http://www.tutoriale-online.ro
Material modificat de pop_ionutgh - Joi, 25/02/2016, 9:27 PM
sebi_punisher2000
Postări: 1
Reputație: 0
Mesaj # 9 | 5:01 PM
Salut,s-a creat un site numit cocalariidingl.ucoz.ro ,a fost creat sub numele comunitatii voastre ,ei bine cine la creat posteaza poze cu mine si diverse cunostinte cu statusuri jignitoare,asta este abuz de identitate ,as dori sa se inchida siteul si sa aflu cine a facut asta,nu stiam exact cui sa trimit acest mesaj si te-am vazut pe tine activ pe forum nu poti lua legatura cu un administrator sa se rezolve ceva?
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 10 | 5:40 PM
sebi_punisher2000, http://www.ucoz.ro/abuse/ dar ma indoiesc ca vor rezolva ceva, pozele facute public pe facebook sunt publice, tu singur le-ai dat acest drept. Scrie-le in engleza.
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 11 | 10:45 PM
sebi_punisher2000, ţi s-a răspuns deja la ticket-ul trimis către asistenţa tehnică. Continuă, te rog, corespondenţa cu aceştia iar pe viitor nu mai dubla mesajele.
Muşatinu, mesajele pot fi şi în română, nu trebuie neapărat în engleză.

Good things come to those who wait!
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 12 | 1:19 AM
Felicia, Se poate si in Romana, dar in engleza vor raspunde mai repede smile
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Forum » Vrei sa-ti faci site gratuit? Cum incepi din 3 miscari
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: