• Pagina 1 din 1
  • 1
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Utilizatorii site-ului » Întrebări frecvente - Utilizatori
Întrebări frecvente - Utilizatori
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 1 | 12:07 PM
Apăsaţi CTRL + F pentru a găsi răspunsul la întrebarea dvs.


Citat
La înregistrarea unui nou utilizator, sistemul afişează următorul mesaj: nume utilizator incorect.
Nu pot schimba numele de utilizator. Care este problema?


Răspuns: Probabil aţi introdus şi spatii în numele de utilizator, element ce nu este permis. Puteţi folosi doar cifre, numere şi cratime.


Citat
Este posibilă afişarea în cadrul mesajelor şi a statisticilor, nu doar a numelui de utilizator (link), ci şi o mică imagine la dimensiunea numelui de utilizator?


Răspuns: Este aproape imposibil. Este foarte dificil şi necesită foarte mult timp.


Citat
Mulţi dintre utilizatori intră cu acelaşi IP. Acum, nu se pot autentifica pe site. Cum pot îndrepta acest lucru?


Răspuns: Verificaţi permisiunile pentru grupurile de utilizatori, în special cele legate de sesiunea cu privire la legarea sesiunii la adresa IP: Pagina principală » Utilizatori » Utilizatori grupuri » Modifică proprietăţile sau permisiunile grupului: Leagă sesiune la adresa IP (protecţie de la furtul de cookie-uri). Dezactivaţi această opţiune.


Citat
Sunt doi administratori pe site. Unul dintre ei nu poate schimba parola celuilalt: apare mesajul "Încercaţi să efectuaţi o acţiune ilegală!". Care este motivul?


Răspuns: Administratorul poate să-şi schimbe doar propria parolă. Nu este permisă editarea contului unui alt administrator.


Citat
Ce înseamnă "Utilizatori verificaţi"?


Răspuns: Fiecare administrator de site poate transfera utilizatorii în grupul VERIFICAŢI şi le poate atribui permisiunile dorite. Aşadar, grupurile (sau membrii) vor fi diferiţi în ceea ce priveşte permisiunile atribuite. În cadrul forumului, un membru verificat nu trebuie să introducă codul de siguranţă.


Citat
Este posibilă alocarea sau modificarea spaţiului atribuit pentru utilizatori?


Răspuns: Nu.


Citat
Ce ar trebui să modific în setări astfel încât administratorii să nu trebuiască să aprobe sau să activeze toate înregistrările noi, adăugate de utilizatori?


Răspuns: Dezactivaţi opţiunea pre-moderare. Panoul de Control >> Utilizatori >> Utilizatori grupuri.


Citat
Doi utilizatori ai site-ului meu folosesc aceeaşi adresă de IP. Vreau să banez pe unul dintre ei, nu pe amândoi! Ce ar trebui să fac?


Răspuns: Banaţi-l după numele de utilizator, nu după IP.


Citat
Este posibilă următoarea variantă: un utilizator să nu poată vizualiză un anumită înregistrare din cadrul forumului, dacă acesta are mai puţin de 10 înregistrări?


Răspuns: Nu. Capacitatea de a vedea sau nu înregistrări sau anumite forumuri depinde de permisiunile grupului, nu de activitatea utilizatorului.


Citat
Am creat un grup cu permisiuni de administrator. Dar dacă un utilizator din cadrul acestui grup intră pe profilul de utilizator, nu apare nici un link pentru editarea sau ştergerea unui utilizator. Cum pot să creez astfel de elemente de control pentru acest grup?


Răspuns: Doar un singur grup poate avea permisiunile de administrator complete – grupul Administratori, care de altfel e cel original, nu unul creat.


Citat
Este posibil să realizaţi un nume de utilizator multicolor, ex.:Medved


Răspuns: Este imposibil cu un script universal. Numele de utilizatori sunt stocaţi într-o bază de date ca un întreg, aşadar, colorarea se face doar din “mers”. În plus, nu veţi şti niciodată cum vor reacţiona diferite navigatoare la acest lucru...


Citat
Este posibil ca profilul utilizatorului să apară într-o fereastră obişnuită, nu una de tip pop-up?


Răspuns: Da. Modificaţi şablonul pentru pagina de profil a utilizatorului.


Citat
Înregistrările pentru un utilizator şters sunt salvate, iar acesta apare acolo ca şi autor. Ce se va întâmpla cu drepturile de autor dacă un utilizator cu acelaşi nume se va înregistra?


Răspuns: Va fi un nou utilizator.


Citat
Este posibil să recuperaţi codul de securitate pentru vizitatorii din cadrul Directorului de Site-uri (Director de articole, Ştiri etc)?


Răspuns: Este imposibilă ştergerea codului de securitate pentru utilizatorii oricărui modul. Este o protecţie împotriva spam-ului.

Pentru toate celelalte grupuri, codul de securitate poate fi dezactivat prin intermediul Setărilor grupului de utilizatori. Codul este dezactivat automat în cazul moderatorilor şi administratorilor.


Citat
Este posibilă modificarea "design-ului" imaginii cu ajutorul codurilor? Confund foarte des cifrele (în special 3 şi 8, 6 şi 5).


Răspuns: Nu, un utilizator nu poate schimba acest parametru. Complexitatea imaginii a fost crescută în urma sesizărilor utilizatorilor, cum că anumite programe puteau citi varianta anterioară a acestui cod, şi implicit, se făcea spam la Cărţile de Oaspeţi şi la Directorul de Site-uri. Aşadar, aspectul codului de securitate nu se va modifica în viitorul apropiat.


Citat
Unde pot activa următoarea opţiune – dau click pe link-ul înregistrărilor utilizatorului, sunt transferat pe pagina şi apare următorul mesaj

Această opţiune nu este activată de administratorul site-ului.


Răspuns: Această opţiune poate fi activată în cadrul setărilor avansate a fiecărui modul. Este intitulată Permite capacitatea de a căuta intrările unui anumit utilizator (verificaţi-o).


Citat
Este posibilă atribuirea unui utilizator obişnuit a permisiunii de a modifica propriile înregistrări fără (!) inscripţia "modificat de către" până la primul răspuns pentru această înregistrare? Şi acelaşi lucru cu privire la ştergerea propriilor înregistrări...


Răspuns: Nu, un utilizator obişnuit nu poate face acest lucru. Această opţiune avansată pentru administrarea înregistrărilor şi a temelor este disponibilă doar pentru grupurile cu această opţiune activată în cadrul permisiunilor.

Puteţi îndepărta această inscripţie pentru întregul grup sau pentru toate grupurile, prin intermediul modificării şablonului pentru aspectul mesajelor.

Doar administratorii, moderatorii şi grupurile cu această opţiune activate poate şterge mesajele.


Citat
Am închis o temă … dar utilizatorii obişnuiţi încă mai pot lăsa mesaje; ce ar trebui să fac?


Răspuns: Dacă un utilizator a avut formularul de răspuns deschis înainte ca dvs să închideţi tema, atunci acesta va putea lăsa un singur mesaj. Dar doar acest utilizator.


Citat
Pe pagina principală a directorului apare următorul mesaj pentru vizitatori:
"Nu aveţi permisiunea de a vizualiza aceste înregistrări."
Parametrii corespunzători sunt activaţi în setări:
"Vizualizare catalog Utilizatori, Verificaţi, Moderatori, Administratori, Vizitatori
Adăugare înregistrări Utilizatori, Verificaţi, Moderatori, Administratori, Vizitatori
Urmărirea link-urilor Utilizatori, Verificaţi, Moderatori, Administratori, Vizitatori "

Ce este greşit?


Răspuns: E posibil ca înregistrările să fie nedisponibile temporar, dar să fie vizibile doar pentru administrator sau un utilizator ce are dreptul de a administra înregistrările. Lipsa permisiunii poate fi stabilită şi în mod direct, în cadrul categoriilor. (Administrarea înregistrărilor şi categoriilor).


Este posibil să schimbaţi textul mesajului dintr-un e-mail, ce este trimis utilizatorilor nou înregistraţi? În mod special, cel în care se trimite codul pentru verificarea e-mail-ului?
Din motive de securitate, acest lucru nu este posibil.

Cum pot modifica textul "Disponibil doar pentru utilizatori"?
Acest lucru nu este posibil.

Cum pot schimba numele de utilizator pentru un membru?
Panoul de Control - Utilizatori – Lista utilizatorilor – Pătratul albastru din prima coloană, de lângă numele de utilizator.

Nu vreau ca vizitatorii să vizualizeze paginile mele, şi am selectat pentru vizitatori şi deselectat opţiunile pentru grupurile de utilizatori, dar chiar şi aşa, paginile încă pot fi vizualizate. Ce mai trebuie făcut ca paginile să nu mai fie vizibile?
CP -> Utilizatori -> Grupurile de utilizatori -> stabiliţi orice setări doriţi.
CP -> Editorul de Pagină -> Administrarea paginilor -> imaginea "cheie" -> Grupurile, ce vor avea acces la aceste pagini.

Ce ar trebui să fac când utilizatorii îmi cer parolele pe care le-au uitat?
Există opţiunea "Reaminteşte parola" sub formularul de autentificare pe site-ul dvs.

Am şters câţiva utilizatori din cadrul site-ului. Este posibil să recuperez contul şters al unui utilizator?
Din păcate, nu, va trebui să vă înregistraţi din nou. Aşadar, verificaţi cu atenţie înainte să ştergeţi conturi.

Este posibil ca utilizatorii să facă un fel de breaslă, sau ceva de genul?
S-ar putea prin intermediul grupurilor, dar acestea pot fi făcute doar de administrator prin intermediul Panoului de Control.

Puteţi adăuga o pagină cu lista utilizatorilor şi rangurile lor? Încă o dată, tot ce am nevoie este o pagină unde oricine poate vedea utilizatorii şi rangurile acestora.
Creaţi un Informator:
În câmpul "Secţiune" selectaţi "Utilizatori"

În "Modulul sortare" selectaţi ori "Data Înregistrării A" sau "Data înregistrării D"

Numărul de intrări: în mod standard apare 10 (asta înseamnă că 10 membri vor fi afişaţi)
Daţi click pe "Crează" şi gata.

Acum, copiaţi codul, care va fi ceva de genul $MYINF_1$, şi amplasaţi-l în codul dvs HTML.

Există vreo variantă prin care un membru îşi poate schimba singur numele de utilizator?
Nu, această modificare se face doar prin intermediul Panoului de Control.

Există posibilitatea ca utilizatorii să îşi adauge prietenii?
Din păcate, acest lucru nu este posibil.

Cum pot verifica de cât timp un utilizator nu s-a mai autentificat, sau perioada ultimei autentificări?
Puteţi verifica data ultimei autentificări dând click pe profilul acestuia.

Am 3 utilizatori diferiţi, ce au aceeaşi adresa IP. Asta înseamnă că sunt una şi aceeaşi persoană sau nu?
Există posibilitatea să fie o singură persoană, dar, de asemenea, autentificarea ar fi putut fi făcută de la un Internet Cafe (aici toate calculatoarele au acelaşi IP, internetul fiind furnizat prin intermediul router-ului), de la calculatoare diferite ce folosesc router pentru internet, sau chiar pot fi din acelaşi cartier, unde există un singur furnizor de internet. Sunt multe variante posibile.

De ce nu este posibilă modificarea informaţiilor personale a utilizatorilor (de către administrator, prin intermediul Panoului de Control, nu de către ei înşişi)?
Deoarece aceşti utilizatori au profile uID şi nu puteţi modifica parolele sau informaţiile acestora. Această acţiune poate fi făcută doar de ei înşişi prin intermediul uID.me.

Este posibilă utilizarea unei anumite imagini pentru a specifica faptul că un utilizator este online? Dacă da, cum?
Activaţi opţiunea "Cine este online" în cadrul Setărilor Generale, şi veţi putea vedea lista cu toţi utilizatorii care sunt conectaţi.

Pot vedea câţi utilizatori are website-ul meu?
CP -> Utilizatori -> Lista utilizatorilor -> Colţul din stânga sus. Sau pagina principală a forumului -> Statisticile Forumului.

Îmi poate spune cineva dacă este posibilă crearea unui formular de autentificare plutitor? Adică în momentul în care un utilizator dă click pe “Autentificare” un formular plutitor să apară.
Cod
<a href="$LOGIN_LINK$">Login</a>

Este posibilă crearea a unui fel de grupuri sociale? Unde utilizatori diferiţi pot fi în grupuri sau cluburi diferite?
Un singur utilizator nu poate aparţine de mai multe grupuri concomitent. Putem doar să sugerăm crearea de panouri de forum separate, în funcţie de interese etc.


Cum pot schimba numele de utilizator [id autentificare].... nu găsesc nici o opţiune pentru acest lucru … poate fi făcut acest lucru???? ?
Nu este posibil.

Vizitatorii nu pot accesa pagina principală fără a se autentifica. Ce pot face în această privinţă?
Panoul de Control -> Editor Pagină -> Administrarea paginilor -> "modifică informaţiile" pentru pagina principală -> Grupurile ce au acces la această pagină.

Cum pot şterge profilul unui utilizator, când el/ea doreşte acest lucru şi cum pot să banez pe cineva?
Dacă persoana pe care doriţi să o bannaţi nu este înregistrată pe website-ul dvs, puteţi face acest lucru prin blocarea adresei IP. Mergeţi la: Bara Admin -> Control -> Blocare IP.
Dacă persoana pe care doriţi să o bannaţi este înregistrată în cadrul website-ului, puteţi face acest lucru prin adăugarea acestui utilizator în cadrul grupului “Blocaţi”. Mergeţi la Panoul de Control -> Utilizatori -> Utilizatori grupuri -> Blocaţi

Cum poate cineva să blocheze şi să raporteze un utilizator pe website-ul meu?
Puteţi seta permisiunea pentru diferite grupuri pentru a face aceste lucruri. Mergeţi în cadrul Panoului de Control: Pagina principală » Utilizatori » Utilizatori grupuri -> Daţi click pe "Modifică proprietăţile şi permisiunile grupului" ce apare în dreptul numelui grupului..

Cum pot aproba imaginea de afişare a utilizatorilor? (NU imaginile din galeria foto)
Mergeţi în Panoul de Control: Utilizatori -> Setările modulului -> Activaţi opţiunea pentru utilizatori "Încărcare Avatar". În acest caz, utilizatorii vor putea să-şi aleagă propriile avatare din colecţiile dvs. Accesând următorul link http://forum-ro.ucoz.net/forum/7-1603-1#10251 veţi putea vedea mai multe informaţii despre cum puteţi să creaţi propriile colecţii. Dar nu uitaţi: opţiunea menţionată mai sus este disponibilă doar dacă Metoda permisă pentru autentificarea utilizatorilor este cea cu Utilizatorii locali. Pentru a face acest lucru, trebuie să achiziţionaţi orice pachet de servicii.

Există vreo modalitate de a aproba noii membri în cadrul forumului? Sau oricine se înscrie este înregistrat automat?
Nu puteţi face acest lucru doar pentru un singur modul. Acest lucru este disponibil pentru întregul website, prin intermediul opţiunii Utilizatori locali. Mai multe informaţii puteţi găsi aici: http://forum-ro.ucoz.net/forum/6-1957-1
Dacă metoda de autorizare este utilizatori uID puteţi doar stabili permisiuni pentru grupuri separate, aşa cum doriţi dvs şi apoi să transferaţi utilizatorii dintr-un grup, în cel creat manual. Acest lucru se poate face prin CP -> Utilizatori -> Utilizatori grupuri -> Stabileşte permisiunile pentru toate grupurile

Am 5 utilizatori care au probleme de autentificare ca şi administratori.
Dacă doriţi ca toţi cei 5 să fie autentificaţi concomitent în Panoul de Control, mergeţi în CP -> Setări de securitate -> Numărul maxim de autentificări simultane -> dar nu pot fi selectaţi mai mult de 4.
Dacă nu ştiu cum să se autentifice în cadrul CP – tot ce trebuie să facă este să adauge “/admin” (fără ghilimele) la numele website-ului şi apoi să introducă parola administrativă.
Dacă mai aveţi şi alte întrebări, fiţi mai explicit. O captură de ecran ar putea fi folositoare.

Good things come to those who wait!
informatii
Postări: 2
Reputație: 0
Mesaj # 2 | 4:53 AM
Buna. nu inteleg de ce se cere ca toti care vor sa faca cont pe site sa aiba si cont UID .. de ce nu se lasa formular simplu pentru inregistrare .. pentru ca e prea multa bataie de cap cu uid si alte chestii
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 3 | 10:42 AM
informatii, pentru ca acesta poate fi folosit pentru toate site-urile uCoz. Sa luam ca exemplu: wordpress - ai un singur cont insa il te loghezi cu el pe orice site wp. Sau contu google, cu el intri pe pulse, youtube,gmail si alte servicii google.

Pe de alta parte uCoz iti ofera posibilitatea de a avea utilizatori locali, aia care se inregistreaza direct pe site-ul tau, insa acest serviciu e cu plata,

stand
Postări: 22
Reputație: 2
Mesaj # 4 | 9:25 PM
Muşatinu, poate sa fie modificat numarul cimpurilor obligatorii pentru inregistrare UID?
As vrea sa trec la optionale din obligatorii cel putin careva cimpuri
todayiamfirst
Postări: 3
Reputație: 0
Mesaj # 5 | 0:03 AM
Cum pot sa creez un site de carti de jucat,cum ar fi poker ssi altele.ms anticipat
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 6 | 11:04 AM
todayiamfirst, Nu se poate, ai nevoie de server aparte, programe solide, php....
un cms nu va putea face fata.

todayiamfirst
Postări: 3
Reputație: 0
Mesaj # 7 | 5:03 PM
in privinta la server aveam careva dubii,si totusi nici css6 nu imi poate fi de folos?Infine ms mult pt raspuns smile apropo un site asemenator: http://belot.md/ pentru curiozitate!
spre un final ca sa ma intelegeti eu vb despre un site free pt toti si NU PE BANI!!!
Material modificat de todayiamfirst - Sâmbătă, 21/02/2015, 7:09 PM
swag_gaming
Postări: 1
Reputație: 0
Mesaj # 8 | 0:00 AM
Pot sa creez dns-uri?
Si am o problema!_Cand am facut contul si site-ul m-am conectat cu contul de facebook si nu ma pot loga la panoul adminului[spoiler][/spoiler]
Material modificat de swag_gaming - Vineri, 11/09/2015, 8:22 AM
Joe
Postări: 771
Reputație: 41
Mesaj # 9 | 11:41 AM
Citat swag_gaming ()
Pot sa creez dns-uri?

La ce te referi mai exact?

Citat swag_gaming ()
Si am o problema!_Cand am facut contul si site-ul m-am conectat cu contul de facebook si nu ma pot loga la panoul adminului

Panoul de control are parolă separată. Aceasta este a doua parolă (cea Webtop) pe care ai introdus-o la crearea contului care deţine site-ul.
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Utilizatorii site-ului » Întrebări frecvente - Utilizatori
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: