• Pagina 1 din 1
  • 1
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Utilizatorii site-ului » Avatare
Avatare
Felicia
Postări: 1326
Reputație: 55
Mesaj # 1 | 7:50 PM
Citat
Un avatar este reprezentarea utilizatorului unui computer sau un alter ego, indiferent dacă este în forma unui model tridimensional utilizat în jocurile pe calculator, o imagine bidimensională utilizată pe forum-urile de pe Internet sau în cadrul altor comunități. Este un “obiect” reprezentând întruchiparea utilizatorului.


http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_ (computing)


Un avatar reflectă personalitatea utilizatorului, așa că atunci când vă alegeți un avatar, rețineți următoarele: acesta va avea o oarecare influenţă asupra modul în care ceilalți utilizatori vă vor privi. Unele avatare pot provoca iritabilitate şi respingere, iar majoritatea oamenilor vor transfera aceste emoții către dvs. Așadar, aici aveți unele recomandări:

1. Avatarul dvs nu trebuie să fie prea mare. Dimensiuni mai mari de 150x150 px alterează design-ul forum-ului. Dimensiunea optimă este de 100x100.

2. Avatarul dvs nu trebuie să ocupe foarte mult spațiu, deoarece o pagină a unui forum s-ar putea dovedi a fi mai scumpă pentru unii utilizatori. Dimensiunea optimă este 5-10 Kbyte.

3. În cazul în care avatarul este animat, acesta nu trebuie să se miște foarte des. Dacă nu este animat, nu trebuie să fie un amalgam de culori aprinse.

4. Evitați inscripțiile ofensatoare pe avatar. Unii utilizatori cred că acest lucru este “cool”, dar printr-un astfel de aspect nu dați dovadă decât de copilărie şi imaturitate.

5. Evitați imaginile sexuale. Dacă nu sunteți membru al unui forum pentru adulți, atunci acest lucru ar reprezenta dar problemele pe care le aveți cu sex-ul.


În momentul în care vă înregistrați ca utilizator, puteți alege un avatar din cel puțin 20 de variante standard. Dacă administratorul website-ului a permis grupului de utilizatori utilizarea opțiunii Încărcați-vă propriul avatar, atunci vă puteți alege avatarul direct din calculatorul dvs. Puteți, de asemenea, să modificați dimensiunea avatarului pe care îl veți încărca. Ex.:

Dimensiunea maximă (Kbytes) pentru avatarele încărcate: 150 Kb
Dimensiunea maximă (Pixels) pentru avatarele încărcate: 140x140 Px

În Panoul de Control, în Utilizatori – Managementul Avatarelor (Pagina Principală » Utilizatori » Avatare) puteți selecta variantele standard din care utilizatorii își vor putea alege propriile avatare. Pentru a dezactiva un set (uri) doar trebuie să debifați căsuța (ele) corespunzătoare.



De asemenea, vă puteți crea propriile colecții de avatare. Doar urmăriți pașii de mai jos:

  • Creați un dosar intitulat "ava" în Managerul de Fișiere (scris cu litere mici).
  • Încărcați fișierele cu avatare în dosarul intitulat "ava" prin intermediul oricărui client FTP (dosare separate pentru fiecare set în parte). Un set nu trebuie să conțină mai mult de 100 de avatare.

Colecțiile dvs vor avea denumirile: "Colecția 1", " Colecția 2", " Colecția 3" şi așa mai departe. Nu puteți denumi colecțiile după placul dvs.– acestea trebuie să aibă denumirea standard.


Citat
Cum pot face ca un Vizitator să aibă un avatar predefinit pe forum (ex. o imagine cu inscripția “Vizitator”).


Cod
<?if($USER_AVATAR_URL$)?><IMG SRC="$USER_AVATAR_URL$" BORDER="0"><?else?> <IMG SRC="/noavatar.gif" BORDER="0"> <?endif?>


Exemplu de secțiune personală cu avatare:

Cod

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="1" width="194" style="background-color: #F6A37B;">
<tr><td style="background-image:url('http://s101.ucoz.net/t/161/7.gif'); background-color:#FFC5A9; height: 25px; color:#CC5D28; padding-left:25px;"><b>Informații personale</b></td></tr>
<tr><td align="center" style="background:#FFFAF8;padding:7px;">
<?if($LOGIN_FORM$)?>
Bine ai venit, vizitatorule!
<div> </div>
<IMG SRC="http://bridog.co.cc/ava1.gif" BORDER="0">
<div> </div>
$LOGIN_FORM$
<?else?>

<?if($USER_LOGGED_IN$)?>
Bine ai venit, $USERNAME$!
<div> </div>
<?if($USER_AVATAR_URL$)?><IMG SRC="$USER_AVATAR_URL$" BORDER="0">
<?else?> <IMG SRC="http://bridog.co.cc/ava2.gif" BORDER="0"> <?endif?>
<div> </div>
<a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="My profile">Profilul meu</a>
<div> </div>
<a href="$LOGOUT_LINK$" title="Log out">Delogare</a>
<?endif?>
<?endif?>
</td></tr>
</table>


Mai jos puteți vedea cum arată secțiunea:

Pentru un vizitator:



Pentru utilizatori cu avatare:



Pentru utilizatori fără avatare:


Good things come to those who wait!
Nerdy
Postări: 8
Reputație: 0
Mesaj # 2 | 5:43 PM
Cum imi pot pune un avatar la contul meu
ArtyRo
Postări: 3502
Reputație: 140
Mesaj # 3 | 6:18 PM
Comunitatea uCoz » Configurări ale sistemului uCoz » Utilizatorii site-ului » Avatare
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: