Mesaj # 1 | 4:15 PM
FTP (Protocolul pentru transfer de fișiere) este un protocol (set de reguli) utilizat pentru accesul la fișiere aflate pe servere din rețele de calculatoare particulare sau din Internet. Numeroase servere de FTP din toată lumea permit să se facă o conectare la ele de oriunde din Internet, și ca fișierele plasate pe ele să fie apoi transferate (încărcate sau descărcate). (Wikipedia).

Pentru a utiliza FTP-ul, va trebui să utilizaţi un program special – un client FTP, ex: Filezilla, CuteFTP, FTP Commander etc. Un navigator nu poate fi utilizat pentru acest scop. Puteţi găsi mai multe informaţii cu privire la aceste programe, şi nu numai, cu ajutorul motoarelor de căutare (Google, Yahoo! etc.).


Cum puteţi seta FTP-ul pentru uCoz şi să vă conectaţi utilizând un client FTP (ghid realizat de TeamNiBiC)


1. Autentificaţi-vă în Panoul de Control (http://examplu.ucoz.ro/admin)

2. Pe pagina principală, în partea central superioară, daţi click pe Detalii pentru FTP.3. Va apărea o fereastră unde veţi găsi: host-ul, autentificarea şi parola. Dacă nu aveţi încă setată o parolă, daţi click pe link şi alegeţi una.4. Salvaţi informaţia sau măcar păstraţi fereastra deschisă ca să vă autentificaţi utilizând clientul favorit.

Recomandăm Filezilla, pe care îl puteţi găsi prin intermediul Google: descarcă Filezilla.

5. Instalaţi şi rulaţi clientul, apoi autentificaţi-vă cu informaţiile dvs.


Pentru ca programele FTP să lucreze corect, ar trebui să verificaţi setările reţelei dvs, setările firewall-ului şi a antivirusului.

Este de preferat să verificaţi şi jurnalul de erori. Dacă a fost stabilită conexiunea la server, o eroare va fi descrisă în detaliu. Dacă nu există nici o conexiune, atunci este ceva în neregulă cu reţeaua dvs sau cu setările clientului. De multe ori va trebui să utilizaţi modul pasiv, dacă ISP-ul dvs impune anumite limitări.


ATENŢIE!


Pentru a stabili o conexiune FTP, ar trebui să ţineţi cont de următoarele condiţii:

1. Adresa dvs de e-mail trebuie să fie confirmată.
2. Website-ul dvs trebuie să aibă cel puţin 2 ore vechime (câteodată e necesar până la 24 ore) ca FTP-ul să fie funcţional.
3. Programele de securitate instalate nu trebuie să interzică conexiunea FTP.
4. Modul pasiv trebuie să fie selectat.
5. Introduceţi informaţia în cadrul clientului FTP manual, nu prin copiază&inserează.

Fişierele statice .htm şi .html ar trebui încărcate prin intermediul Managerului de Fişiere. Acestea nu se împacă foarte bine cu sistemul uCoz. Dacă aveţi nevoie de mai mult de 10 astfel de pagini, atunci aţi ales greşit host-ul.


REGULI STANDARD PENTRU FTP ŞI MANAGERUL DE FIŞIERE


- Dimensiunea maximă a unui fişier ce poate fi încărcat este de 15 Mb.
- Lungimea maximă a denumirii fişierului cu tot cu extensie este de 45 caractere.
- Un nivel cu ramificaţii (nesting) nu poate avea mai mult de 200 fişiere şi dosare (adâncimea maximă pentru ramificaţii este de 4).
- Denumirea fişierului poate conţine doar litere latine, cifre, o liniuţă de subliniere şi o cratimă.


Vedeţi mai multe exemple cu privire la utilizarea FTP aici

Atașamente: 4860916.jpg (58.3 Kb) · 0088435.jpg (90.6 Kb)

Good things come to those who wait!