Mesaj # 1 | 10:45 PM
Aşa cum puteţi vedea încă din titlul acestei postări, astăzi anunţăm actualizarea unuia dintre primele module din cadrul sistemului – Forumul. Acestea este cea mai vastă actualizare a modulului Forum de până acum, însă nu va fi ultima.

Acum, haideţi să trecem la actualizări!

1. Postări tip Wiki

Nu toată lumea va înţelege ce sunt acestea, însă vom încerca să descriem scopul şi funcţiile lor.

Administratorii forumului şi moderatorii trebuie, de multe ori, să creeze teme cu prima postare fixă, pentru a evidenţia punctele principale ale temei, regulile şi descrierea acesteia. Multe forumuri necesită caracteristici avansate pentru astfel de postări, cum ar fi adăugarea de către un bot al forumului, salvarea versiunilor anterioare ale postării, posibilitatea ca utilizatorii să modifice postarea etc.

Haideţi să luăm în considerare următoarea situaţie: un utilizator creează o temă cu anumite întrebări. Aceasta se dezvoltă într-o adevărată discuţie şi este timpul să mute toate punctele cheie în prima postare din cadrul temei. Dar nu toate informaţiile aparţin autorului temei. Şi, de aceea, administratorii forumului sau moderatorii pot aduna toate informaţiile necesare şi să le posteze în numele unui bot al forumului.

Actualizarea de astăzi reprezintă primul pas în dezvoltarea acestei caracteristici. Este doar un mugur a viitoarelor postări tip wiki complexe, ce vor fi dezvoltate în continuare. Utilizatorii activi ai forumului ne pot ajuta în această privinţă, prin postarea sugestiilor lor.

Pentru a active postările tip wiki, în primul rând trebuie să activaţi opţiunea Creaţi un post tip wiki când blocaţi prima temă din Panoul de Control -> Forum -> Setările modulului:



şi bifaţi opţiunea Primul mesaj din tema de discuţie să fie primul mereu (în toate paginile) atunci când creaţi/modificaţi o temă:



Prima postare a acestei teme va fi publicată în numele bot-ului forumului, a cărei informaţii pot fi modificate cu uşurinţă dacă daţi click pe butonul Schimbare utilizator amplasat sub avatar:



2. Filtrele temei

Câteodată este foarte dificil să găsiţi o anumită temă printre sute de teme şi zeci de pagini. Cu ajutorul noului meniu de filtrare acest lucru este mult mai uşor!

Puteţi filtra temele după unul din următorii parametri: titlul temei/descriere, autorul temă sau autorul răspunsului. Meniul de filtrare este amplasat în colţul din dreapta sus a tuturor forumurilor.



3. Actualizarea tag-ului [hide]

Una din cele mai populare sugestii a fost caracteristici suplimentare pentru tag-ul [hide]. Acum, nu doar că puteţi ascunde un anumit text sau link, ci puteţi permite utilizatorilor să poată vedea textul ascuns după un anumit număr de postări în cadrul forumului.



Notă: momentan nu este disponibilă în forma vizuală a postării.


4. Abonarea îmbunătăţiţă la teme şi forumuri

Înainte de actualizare, un utilizator trebuie să adauge un răspuns la temă, dacă dorea să se aboneze la aceasta. Acum, un utilizator se poate abona la orice temă şi chiar şi la un forum cu ajutorul butonului Abonări. Acestea pot fi administrare pe pagina Abonări (link-ul paginii este siteuldvs.ucoz.ro/forum/0-0-1-46).



5. Modernizarea căutării postărilor utilizatorului

O mică dar utilă actualizare, ce vă permite să vedeţi lista tuturor postărilor unui utilizator după ce daţi click pe link-ul din cadrul profilului acestuia. În plus, acum sunt informaţii despre tema în care un mesaj a fost adăugat.


6. Regulile unice ale forumului/secţiunii

Regulile cele mai frecvente în cadrul forumurilor sunt cele standard, ce descriu înregistrarea şi normele de conduită etc. Dar, de multe ori, sunt necesare reguli separate pentru un anumit forum (ex: Informaţii generale). Este posibil să publicaţi astfel de reguli doar în cadrul unei teme fixate. Acum, când adăugaţi/modificaţi panoul unui forum în cadrul Panoului de Control, puteţi stabili un set unic de reguli pentru fiecare panou. Link-ul către acestea apar în mod automat în cadrul forumului.




7. Link-urile în cadrul postărilor (nofollow)

Aceasta este ultima actualizare pe ziua de azi. Acum, administratorii şi moderatorii website-ului, atunci când adaugă un link, pot selecta parametrii de indexare al acestuia (dacă să i se permită sau nu indexarea).

Notă: momentan nu este disponibilă în forma vizuală a postării.


8. Imaginile "Temă nouă", "Sondaj nou" şi altele în format PNG

Este posibil să utilizaţi setul standard de imagini doar în format GIF. Acum puteţi furniza link-uri către dosare cu imagini GIF dar şi PNG, în setările modulului.



Aşa cum am menţionat, aceste actualizări reprezintă doar începutul. Vom continua lucrul la modulul forum. La început, bug-urile şi erorile actualizării curente vor fi îndreptate, iar în continuare vom dezvolta postările tip wiki.

Apoi, actualizările ulterioare, vor fi cu privire la setările avansate ale modulului, clasificarea forumului, căutarea, setările profilului, statisticile "Cine este online" etc. Urmăriţi ştirile din cadrul acestui panou de anunţuri (puteţi folosi noua opţiune de abonare cu această ocazie smile ).

Good things come to those who wait!