Mesaj # 1 | 6:20 PM
Această informaţie este destinată utilizatorilor Windows.


Unele teorii:
Quote
Programul traceroute a fost conceput inițial ca o aplicație Unix care permite vizualizarea căii pe care circulă informațiile în mediul Internet, prin urmărirea unui pachet de date trimis de pe calculatorul local către un calculator sau server destinatar oarecare din Internet. Aplicația traceroute poate ajuta de exemplu la determinarea serverelor ce cauzează întârziere în livrarea mai departe a datelor, frânând astfel toată comunicația.
Traceroute este în mod curent disponibil pe majoritatea sistemelor de operare.

Pentru mai multe informaţii: http://ro.wikipedia.org/wiki/Traceroute

De ce este necesar?
Câteodată un website (de regulă vă faceţi griji pentru propriul site) nu este accesibil pentru dvs.

Acest lucru poate fi determinat de următoarele:
1. Probleme pe server (incluzând lucrările de întreţinere).
2. Probleme cu ISP-ul dvs.
3. Probleme cu canalul.
4. Probleme cu navigatorul dvs.
5. Sunteţi blocat.
Şi altele.

Traceroute vă va ajuta să identificaţi situaţia. De aceea, când veţi contacta Asistenţa Tehnică cu privire la inaccesibilitatea site-ului dvs, va trebui să ataşaţi detaliile cu privire la informaţia urmărită. Vă va economisi timp şi ne va permite să vă rezolvăm problema mai rapid.


Înainte să anunţaţi că website-ul dvs nu poate fi accesat, ar trebui să verificaţi dacă acest lucru se întamplă doar la dvs sau este o situaţie globală. Dacă site-ul este complet inaccesibil, cel mai probabil deja ştim acest lucru, dar totuşi ne mai puteţi aduce aminte încă o dată de această situaţie.

Pentru a putea defini aproximativ sursa problemei, procedaţi în felul următor:

  • Încercaţi să deschideţi website-ul utilizând un alt navigator. Dacă se deschide, atunci sunt probleme cu navigatorul sau setările firewall-ul dvs.
  • Întrebaţi-vă prietenii ce utilizează alte servicii ISP sau rugaţi persoane care locuiesc în alte regiuni să deschidă website-ul dvs. Dacă ei pot accesa site-ul, spre deosebire de dvs, înseamnă că sunt probleme în ceea ce priveşte provider-ul sau canalul dvs. Cu toate acestea, încă sunt posibile şi alte variante. În acest caz, e bine să rulaţi un traceroute, vă ajută în identificarea problemei.
  • Puteţi de asemenea să utilizaţi servicii speciale pentru a verifica disponibilitatea website-ului dvs, ex: http://host-tracker.com/. Introduceţi URL-ul site-ului dvs şi daţi click pe “Verifică”. După o anumită perioadă de timp, veţi putea vedea disponibilitatea website-ului dvs din diferite părţi ale lumii. Dacă rezultatul este “Ok” atunci este o problemă locală.


Cum să efectuaţi un traceroute


Daţi click pe "Start" şi apoi pe "Run".
Scrieţi "cmd" (fără ghilimele) şi apoi daţi click pe "Оk" (sau apăsaţi "Enter").



În linia de comandă ce va apărea introduceţi (fără ghilimele) "tracert url_ul_site_ul_dvs".
ex. dacă doriţi să rulaţi un traceroute pe ucoz.ro trebuie să introduceţi "tracert ucoz.ro" şi să apăsaţi pe "Enter".

*Nu uitaţi să înlocuiţi ucoz.ro cu adresa website-ului pe care nu-l puteţi accesa.



Apoi, e de preferat să trimiteţi informatia primită către Asistenţa Tehnică. Nu este necesar să realizaţi o captură de ecran, puteţi doar să copiaţi informaţia şi să o trimiteţi ca text. Pentru a face acest lucru, daţi click dreapta pe mouse -> selectaţi tot. Apoi daţi “Enter”. Acum, informaţia se află în Clipboard. Înseraţi-le în cadrul e-mail-ului prin intermediul click dreapta -> Inserează (sau ctrl + V)



Traceroute din diferite părţi ale lumii:
http://www.traceroute.org/
http://www.tracert.com/trace_exe.html


Utilizarea Traceroute-ului pentru protocolul TCP/IP

Pentru a realiza comanda pentru traceroute, trebuie să descărcaţi şi să instalaţi două aplicaţii: tracetcp şi WinPcap.

Este de preferat să mutaţi fişierul tracetcp.exe din arhivă în unul din dosarele sistemului: C:\WINDOWS sau C:\WINDOWS\system32.

Apoi, efectuaţi următoarele acţiuni:

1. Daţi click pe "Start" şi apoi pe "Run".
2. Introduceţi "cmd" (fără ghilimele) şi daţi click pe "Оk" (sau "Enter") (scrieţi "command" dacă utilizaţi Windows 98).
3. În cadrul liniei de comandă ce va apărea, introduceţi (fără ghilimele) "tracetcp s49.ucoz.net:80" (înlocuiţi s49.ucoz.net cu domeniul pe care doriţi să-l verificaţi).

Salvaţi rezultatele prin intermediul unei capturi de ecran sau a unui document text.
Atașamente: 3809763.jpg (22.1 Kb) · 8806292.jpg (23.2 Kb) · 3755146.jpg (69.0 Kb)

Good things come to those who wait!